Tillidsrepræsentant: Intet belæg for at fortsætte strejken

Portørerne har nu genoptaget arbejdet. På Slagelse Sygehus, fordi bemandingen er anderledes i weekenden, og derfor er der ikke belæg for strejke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 23 går portørerne i gang med arbejdet igen. 

Tillidsrepræsentanten på Slagelse Sygehus, Jens Dahl, fortæller, at der var påbud om, at de skulle genoptage arbejdet. Og efter et møde fredag blev man altså enige om, at portørerne genoptager arbejdet klokken 23. 

- Det er en portørbeslutning, som er truffet, siger Jens Dahl til TV ØST.

- Planen er, at portørerne går i arbejde efter klokken 23, og så kører vi egentlig som normalt. 

Intet formål at strejke i weekenden

quote Portørerne, jeg har talt med, siger, at der ikke er det store formål med at strejke ind over weekend

Jens Dahl, tillidsrepræsentant på Slagelse Sygehus

Jens Dahl forklarer, at hvis portørerne ikke genoptager arbejdet, så vil der komme en bod ud af det per time. Samtidig giver det ikke mening, at fortsætte en ulovlig strejke i weekenden.

- Portørerne, jeg har talt med, siger, at der ikke er det store formål med at strejke ind over weekend, hvor sygehuset kører på en anderledes bemanding end i hverdage. Derfor har man valgt at stoppe strejken, siger Jens Dahl. 

- Portørerne finder ikke, at der er grund til at strejke, og derfor stopper den her ved midnatstid. Det gør den, fordi bemandingen er væsentligt anderledes her i weekenden, og derfor finder man ikke at der er belæg for at fortsætte strejken. 

Møde i næste uge?

Jeg ved, at der er andre sygehuse, der skal mødes igen på mandag - har I et møde på mandag? 

- Jeg er ikke bekendt med, at der er aftalt noget mandag. Men jeg vil ikke udelukke, at det kan blive sådan. Det vil jeg slet ikke. Men som sagt, så er jeg ikke bekendt med det, siger Jens Dahl.  

- De møder ind og starter op mandag morgen klokken syv og halv otte. Men jeg er endnu ikke bekendt med, at der er noget. Men det er rigtigt, at jeg har hørt, der er andre sygehuse, der mødes. Men hvad der er kommet ud af det, det kan jeg ikke svare på.