¨

Tilbageholdt i tre døgn - forsøger igen at fængsle formodet medhjælper til fangeflugt

Hermin Dlshad Saleh flygtede fra retspsykiatrisk afdeling i Slagelse tirsdag eftermiddag. Foto: René Lind - Lind Foto

Søndag eftermiddag fremstilles en person i grundlovsforhør. Han er sigtet for at have medvirket i fangeflugt fra retspsykiatrisk afdeling i Slagelse.

En 20-årig mand skal søndag endnu engang fremstilles i grundlovsforhør, mistænkt for at have hjulpet det ledende bandemedlem Hermin Dilshad Saleh til at flygte fra retspsykiatrisk afdeling i Slagelse tirsdag eftermiddag.

Den unge mand blev også fremstillet i grundlovsforhør i torsdags, men her mente retten ikke, at der var belæg for at varetægtsfængsle ham.

Den unge mand blev fremstillet, efter politiet onsdag anholdt to mænd, som begge er sigtet for at medvirke til den vilde fangeflugt fra retspsykiatrisk afdeling i Slagelse. Den anden anholdte - en 25-årig mand - blev varetægtsfængslet i fire uger.

Vi får og har fået informationer, som vi bruger til vores efterforskning

Kim Kliver, politiinspektør Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Blev tilbageholdt i tre døgn

Retten i Næstved fandt ikke, at der torsdag var belæg for at varetægtsfængsle den 20-årige, men anklagemyndigheden fik lov til at tilbageholde ham bag lås og slå i yderligere tre døgn af hensyn til den videre efterforskning.

Har I nok på ham nu til at få ham varetægtsfængslet?

- Der er en klar deling mellem, hvad politiet skal, og hvad retten skal. Jeg tænker, at der er en årsag til, at vi fremstiller ham, men nu lader vi retten vurdere sagen, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De to mænd på 25 år og 20 år blev anholdt i området omkring Storkøbenhavn onsdag.

De to mænd nægter sig begge skyldige, men det var alene ham på 20 år, der udtalte sig i retten torsdag. Det kom frem, inden dommeren lukkede dørene i Retten i Næstved af hensyn til efterforskningen. Det er nemlig politiets opfattelse, at der er flere medgerningsmænd på fri fod.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Tredje mand anholdt i Hamborg

Torsdag anholdt politiet desuden en tredje mand, som også er mistænkt for at have deltaget i befrielsesaktionen af det ledende bandemedlem Hermin Dilshad Saleh. Manden blev anholdt i forbindelse med en anden politiforretning i Hamborg i Tyskland.

Manden, der blev anholdt i Hamborg, blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør in absentia ved Retten i Næstved. Han var altså ikke selv til stede.

Vi efterforsker sagen bredt

Kim Kliver, politiinspektør Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

De tre anholdte er alle sigtet for fire forhold, blandt andet at true personalet på psykiatrisygehuset med et våben. Den anholdte, som politiet fandt i Hamborg, blev varetægtsfængslet i fire uger.

DET ER DE TRE ANHOLDTE SIGTET FOR:

  • Efter straffelovens §124, stk. 2: I forening med andre identificerede og uidentificerede medgerningsmænd og under forudgående aftale at have befriet Hemin Dilshad Saleh.
  • Efter straffelovens §192a: Efter At være i besiddelse af skydevåben med de skærpende omstændigheder, at de var i besiddelse af skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted, og at der var isat patroner i våbenet.
  • Efter straffelovens §119, stk. 1:At have peget på personalet med våben og have truet personalet på sygehuset.
  • Efter straffelovens §260, stk. Under trusler med pistol at have tvunget personalet til at lukke Hemin Dilshad Saleh ud af de sikrede udgange.
     

De to, der blev anholdt onsdag, er 20 og 25 år gamle og nægter sig skyldige. Der er navneforbud i sagen. Dørene til grundlovsforhøret blev lukket af hensyn til efterforskningen, da anklager og politi mener, at der er medgerningsmænd på fri fod.

Bandeleder stadig på fri fod

Sagens hovedperson. Hermin Dlshad Saleh, er en ledende skikkelse i bandgrupperingen NNV. Han er sigtet for grov vold og sad varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling i Slagelse. Bandelederen er stadig på fri fod.

Har I fået nogle henvendelser, der har ført til, at I nu har noget konkret at gå efter?

- Vi får og har fået informationer, som vi bruger til vores efterforskning. Det er alt sammen med til at give os et klarere billede af, hvor vi skal søge, siger politiinspektør Kim Kliver.

Mistænker I ham for at være i udlandet?

- Vi efterforsker sagen bredt.

Den 20-årige mand mistænkt for at hjælpe med flugten skal for en dommer søndag klokken 13.00.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App