¨

Til VM i robot

Foto: TV ØST

I weekenden blev syv elever fra Antvorskov Skole Nordens bedste til at bygge robotter af LEGO. Nu skal de til VM i USA.

 

Man kan bygge næsten alt det, man drømmer om i LEGO. Og i weekenden var det også en drøm, der gik i opfyldelse for seks drenge og en pige fra Antvorskov Skole i Slagelse. De vandt nemlig det nordiske mesterskab i at bygge en robot af LEGO foran 42 andre hold.

- Vi havde alle sammen snakket om, hvad vi skulle gøre, hvis vi vandt. Men da det så skete, var man ved at knække sammen, fordi man græd af glæde. Det var en fantastisk følelse, siger Frederik Hasle Trondhjem Sørensen fra 7.a på Antvorskov Skole.

De syv elever fra 5-9 klasse skulle bygge en robot, der kunne løse forskellige opgaver. Det gjorde de så godt, at de vandt konkurrencen, så nu skal de altså til VM i Missouri i USA.

- Jeg har aldrig været til verdensmesterskaber i noget som helst, så det bliver meget nyt. Og jeg glæder mig til at komme til USA, for der har jeg aldrig været, siger Andreas Linhart fra 7.a på Antvorskov Skole.

Eleverne har både brugt skole- og fritid på at træne. Og selvom det mest lyder som leg, så bruger de det alligevel som undervisning.

- Der er både teknologi, forskning og projektarbejde i det. Så du integrerer faktisk alle fag i sådan et LEGO-projekt, siger Søren Ranthe, der er leder på Antvorskov Skole.

02:22 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App