¨

Tidligere stofmisbruger skal på plejehjem

Foto: TV ØST

59-årige Annemarie Hilmand fra Ringsted bor på et behandlingshjem for stofmisbrugere i Slagelse, men nu vil Ringsted Kommune anbringe hende på et af kommunens egne plejehjem for at spare penge. Det er et brud på loven, mener Dansk Socialrådgiverforening.

Annemarie Hilmand er i dag vred på Ringsted Kommune over den måde, hun bliver behandlet på.

Hun er tidligere stofmisbruger, lider af angst, er depressiv og selvmordstruet. Igennem de sidste tre har bostedet Klippen i Slagelse været hendes hjem, men nu vil Ringsted Kommune anbringe hende på et af kommunens egne plejehjem mod hendes vilje.

-Jeg blev gal, sur og ked af det. Jeg har ikke behov for at komme på plejehjem. Jeg har behov for at være et trykt sted, siger Annemarie Hildmand.

I Dansk Socialrådgiverforening bakker man Annemarie Hilmand op. Her mener man, at kommunen bryder serviceloven.

-De forsømmer i hvert fald den del af serviceloven, der slår fast, at man skal løse opgaverne i samarbejde med den enkelte, siger Bettina Post, formand i Dansk Socialrådgiverforening.

Men sagen er langt fra enestående. Ifølge Dansk Socialrådgiverforening forsøger flere kommunerne at få klienter hjem for at spare penge.

- Vi ser mange forskellige mennesker blive flyttet rundt i øjeblikket uden, at det er et led i deres handleplan. Kommunerne forsøger at leve op til kravet om, at der skal være blå tal på bundlinjen, når vi når årets slutning, siger Bettina Post.

Men i Ringsted Kommune vil man ikke forholde sig til den konkrete sag, men formanden for socialudvalget mener ikke, at serviceloven bliver brudt.

- Man må gå ind og vurdere den enkelte borger, og så må man se på om, man har et tilbud, der kan matche det, som borgeren får af en anden kommune. Man må også se på om, det er noget, at borgeren vil være med på, siger Britta Nielsen (SF), formand for Socialudvalget i Ringsted Kommune.

Men Annemarie Hildmand vil ikke på plejehjem. Ringsted Kommune har allerede opsagt hendes bolig til den første mod hendes vilje, og den usikre fremtid er svær at håndtere. Hun frygter, at det kan koste hende livet.

04:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App