Tidligere Slagelse-borgmester i nyt job: Jeg glæder mig til at komme ud blandt folk

Slagelses tidligere borgmester, Sten Knuth (V) har fået nyt job. Han ser frem til at komme ud og høre, hvad folk er optagede af siger han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgmesterkæden afleverede han, som nytårsklokkerne netop havde ringet. 

Men det skulle tage et lille halvt år, før den 53-årige Venstre-mand og tidligere borgmester Sten Knuth fandt et nyt job.

Jobbet har han netop offentliggjort på sin Facebookprofil. Han er allerede den 1. juni startet hos KL Specialservice i Slagelse, hvor hans nye titel er projektleder.

- Jeg skal være med til at udvikle den i forvejen gode forretning, det er. Jeg skal være med til at udvikle forretningsmulighederne, siger Sten Knuth til TV ØST.

Har andre kompetencer end som borgmester

KL Specialservice udbyder industri- og skadesrengøring. Sten Knuth fortæller, at han skal være med til at udvikle virksomheden. 

- Jeg skal være med til at finde nye løsninger - det kan være inden for skadesrengøring eller industrirengøring for at hjælpe folk, men naturligvis også for at skabe værdi for forretningen, siger han.

De sidste fire år er gået med borgmesterposten. Men det er langt fra de eneste kompetencer, som byrådspolitikeren fremhæver, han vil bruge i det nye job.

- Nu har jeg jo ikke kun mine kompetencer som borgmester. Jeg har været bankmand i 15-16 år. Så har jeg været konsulent i en virksomhed, der hjalp kontanthjælpsmodtagere i arbejde, og så har jeg været leder af en produktionsskole. Arbejdet i politik handler meget om at netværke og finde løsninger sammen. Så det er dén samlede palette af kompetencer, som jeg vil bruge i mit nye job, siger Sten Knuth. 

Glæder sig til kontakt med virkeligheden

Han ser meget frem til, at borgmesterstolen bliver skiftet ud med et job, hvor han har hænderne i virkeligheden.

- Det, jeg glæder mig mest til, er at komme ud blandt folk. Jeg glæder mig til at bruge hænderne derude i virkeligheden, siger han.

Sten Knuth sidder fortsat i byrådet for Venstre i Slagelse Kommune, og han er samtidig opstillet som folketingskandidat til næste folketingsvalg for Venstre i Holbækkredsen.

Han mener, kontakten med virkeligheden kan være gavnlig for en politiker, hvis man kender balancegangen.

- Så længe man ikke kommer for tæt på interessekonflikter og så længe man kender balancegangen for den inhabilitet, der kan være, så tror jeg, det er godt at man ved, hvad folk er optagede af.

Hans nye job bliver på 20 timer om ugen, for politikken er der taget højde for.

- Der skal være tid til byrådsarbejde, men der skal også være tid til, at jeg kan føre en valgkamp til næste folketingsvalg. På den måde er det et meget fleksibelt job, og det er jeg meget glad for, siger Sten Knuth.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere