Tidligere ansat på psykiatrisygehus: Dage fyldt med vold

Arbejdsmiljøet på Psykiatrisygehus Slagelse har mødt stor kritik de seneste par dage. Nu udtaler en tidligere arbejdsmiljørepræsentant sig til TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Grov vold. Dødstrusler. For få hænder. Sådan ser hverdagen ud for de ansatte på Psykiatrisksygehus Slagelse

De seneste par dage har Psykiatrisksygehus Slagelse været i strid modvind, efter det kom frem, at de ansatte har elendige arbejdsforhold. 

Nu fortæller også social- og sundhedsassistent og tidligere arbejdsmiljørepræsentant på sygehuset John Kock åbent om arbejdsdagene på afdelingen, der var fyldt med vold og trusler.

- Vi fik mange meget dårlige patienter hernede, som vi ikke kunne håndtere. Det resulterede i, at der var massive trusler på livet, og så var der mange overfald, siger han til TV ØST og tilføjer:

- Jeg er gået hjem fra en dagvagt, hvor aftensvagten har stået med tårer i øjnene og spurgt, om jeg ikke kunne blive, fordi de ikke turde være der.

Sagde op efter fem måneder

Jesper Kock var arbejdsmiljørepræsentant på afdelingen i fem måneder, før han valgte at sige sin stilling op i februar, grundet det dårlige arbejdsmiljø. 

I løbet af de fem måneder John Kock var ansat, skrev han mere end 40 skadesanmeldelser og omkring 12 politianmeldelser.

- Sikkerheden har simpelthen bare ikke været i orden, siger John Kock.

Han indskyder, at personalet heller ikke var godt nok uddannet til jobbet.

- Folk er ikke ordentlig uddannede – der er mange nyuddannede, og de bliver ikke introduceret ordentlig. Jeg har oplevet folk, der har haft to vagter som nyuddannet, og så på tredje vagt blev de sat ind som ansvarshavende.

Ledelsen lytter ikke

John Kock fortæller til TV ØST, at de ansatte af flere omgange prøvede at råbe ledelsen op, men at ledelsen ikke tog kritikken til sig.

- Det har været en monolog, der har ikke været dialog. De har ikke lyttet til vores kritik, men bare fortalt os hvordan de gerne ville have tingene, siger John Kock.

Dansk Sygeplejeråd bakker op om kritikken af Psykiatrisksygehus Slagelse. I søndags sagde kredsformanden til TV ØST:

- Vi oplever fuldstændig det samme. Vi hører, at de er presset på vagtplanlægningen, det psykiske arbejdsmiljø og risikoen for vold og trusler, fortæller Ulla Birk Johansen, kredsnæstformand, Kreds Sjælland.