Testtelte skaber arbejdspladser - Karin glæder sig over sit nye job

Travlhed i landets coronatest-telte har på kort tid skabt mange nye stillinger. Karin Johansen er en af dem, som hver dag glæder sig over sit nye job.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coronakrisen har kostet mange arbejdspladser, men rundt omkring i de hvide testtelte er der midt i nedgangen skabt nye jobs.

Karin Johansen har længe søgt efter et arbejde, og endelig er det lykkedes. Hun er blevet ansat til at pode i coronatest-teltene ved Slagelse Sygehus, hvor hun sammen med 30 ligesindede har fået arbejde som testmedarbejder.

- Det er spændende. For det første møder jeg mange forskellige mennesker, men du yder også en indsats, hvor der er brug for det, siger Karin Johansen.

Hun kommer fra Kalundborg og er uddannet sosu-hjælper, men har i en lang periode været på kontanthjælp eller i midlertidige jobs med løntilskud.

- Nu har jeg noget at stå op til om morgenen og tjener mine egne penge frem for bare at være der hjemme.

Artiklen fortsætter under billedet

Karin Johansen har efter længere tids ledighed fået arbejde som testmedarbejder i de hvide telte ved Slagelse Sygehus. Hun drømmer om et fremtidigt job ved sygehuset, når hun er færdig med at læse.
Karin Johansen har efter længere tids ledighed fået arbejde som testmedarbejder i de hvide telte ved Slagelse Sygehus. Hun drømmer om et fremtidigt job ved sygehuset, når hun er færdig med at læse. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Behovet for nye medarbejdere opstod med Danmarks nye strategi, hvor langt flere bliver testet for coronavirus.

Det gav travlhed med at rekruttere, fortæller Anne Grethe Larsen, vicedirektør Slagelse Sygehus.

60 ansøgere til 30 stillinger

I forvejen har Slagelse Sygehus et godt samarbejde med omegnskommunerne, så det var naturligt at spørge om de kunne hjælpe:

- Der gik to døgn, så havde vi rigtig mange henvendelser fra kommunerne, siger Anne Grethe Larsen, der er positiv over, hvor nemt det gik med at rekruttere folk.

- Vi har et meget sundt og givende samarbejde med kommunerne. Det gør, at jeg tænker, vi kan arbejde tættere endnu fremadrettet.

Kandidaterne til stillingerne som testmedarbejdere bliver kaldt til samtale inden ansættelse, hvor der også medfølger en grundig oplæring.

Artiklen fortsætter under billedet

Christian Jørgensen, ledende oversygeplejerske på Slagelse Sygehus, kalder de mange ansøgere til stillingerne i testteltene for en positiv oplevelse.
Christian Jørgensen, ledende oversygeplejerske på Slagelse Sygehus, kalder de mange ansøgere til stillingerne i testteltene for en positiv oplevelse. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Det har været en meget positiv oplevelse. Det har væltet ind med opringninger til mig – jeg tror, jeg har modtaget mere end 60 henvendelser, siger Christian Jørgensen, ledende oversygeplejerske på Slagelse Sygehus.

På den måde er der ansat omkring 30 nye medarbejdere. 

Testjob baner vejen for næste job

Mange af de nye er ligesom Karin Johansen fra Kalundborg Kommune, som var hurtig til at sende jobtilbuddet ud til ledige med sundhedsfaglig baggrund.

- Der er en win-win-situation for en borger, der kan få sig et job, og der er en win-win-situation for et testcenter, som får en medarbejder, siger Søren Ole Sørensen, sundhedsdirektør Kalundborg Kommune, som lover, at der er gode jobmuligheder, også når testcentrene på et tidspunkt lukker igen.

Artiklen fortsætter under billedet

Søren Ole Sørensen, sundhedsdirektør Kalundborg Kommune, ser muligheder for jobs ude i kommunerne til testmedarbejderne, når testteltene på et tidspunkt lukker igen.
Søren Ole Sørensen, sundhedsdirektør Kalundborg Kommune, ser muligheder for jobs ude i kommunerne til testmedarbejderne, når testteltene på et tidspunkt lukker igen. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Vi får en ældredemografi, som trykker på vores ydelser, og jeg tænker, at kunne nogle af dem her ønske sig det, er der gode muligheder for at få job indenfor sektoren bagefter.

Karin Johansen har allerede planer om at videreuddanne sig til sosu-assistent med en lille fremtidsdrøm om at vende tilbage til sygehuset i Slagelse.

- Jeg kunne håbe på, jeg kunne få et arbejde her, når jeg en gang er færdig med at læse.