Testkørsel med 230 kilometer i timen på Storebælt

I påskedagene bliver der kørt stærkt på Storebælts jernbaneforbindelse. Det skal testes, om det er sikkert at køre hurtigere på strækningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over fem nætter i påskedagene kommer det til at gå utrolig stærkt på jernbanestrækningen over Storebælt. Et testtog skal nemlig køre frem og tilbage mellem Korsør og Nyborg med helt op til 230 kilometer i timen.

Testkørslen vil foregå fra klokken 22:30 til klokken seks om morgenen, fortæller Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

- Vi kører tests, fordi vi i fremtiden formentlig skal køre hurtigere mellem storbyerne til gavn for kunderne. Men uanset hvad, så skal vi hele tiden vedligeholde og fremtidssikre banen. Og de forberedelser vi har gjort til testen, ville vi have lavet, uanset om der fremover skal køre tog med 200 kilometer i timen, siger Kristian Madsen, der er chef for jernbaneteknisk anlæg.

I dag kører togene med 180 km/t på Storebæltsstrækningen. I testen bliver brugt en såkaldt speed up-plan, det vil sige, at man sætter farten op til eksempelvis 200 kilometer i timen og tjekker, om alt er, som det skal være.

Kristian Madsen og to af hans medarbejdere er på skift med ombord på testtoget. De skal tjekke, om alt forløber efter planen.

- Jeg glæder mig. Det er en helt speciel oplevelse at være med til, fortæller han.

Den højeste hastighed på 230 kilometer i timen kommer udelukkende til at foregå på en fire kilometer lang strækning på Storebæltsforbindelsens vestbro.

- Vestbroen haren flot, blød kurve, så når vi kommer op i fart, vil toget nærmest blive suget fast til skinnerne, forklarer Kristian Madsen.

I videoen øverst på siden kan du få en fornemmelse af den høje fart på jernbanen .