¨

Tag af sted i god tid - der kører først tog over Storebælt igen torsdag formiddag

Den alvorlige togulykke skete, fordi godstoget her mistede en vogn, som et passagertog på vej i modsatte retning ramte. Seks personer mistede livet og 16 personer blev såret. Foto: Ivan Nielsen - TV ØST

En voldsom togulykke på Storebæltsbroen onsdag har betydet store skader på kørestrømsanlægget. Derfor kan togdriften først genoptages klokken 10.

Arbejdet med at gøre skinnerne over Storebælt klar efter den store togulykke på Storebæltsbroen onsdag klar til tog er ifølge DSB mere omfangsrigt end forventet.

Derfor kan togene ikke genoptage kørslen over Storebælt før tidligst torsdag klokken 10.00.

Det oplyser DSB på deres hjemmeside, og i en pressemeddelelse skriver Banedanmark:

- Kørestrømsanlægget er beskadiget på en 500 meter lang strækning i det ene spor og 200 meter i det andet spor, og det er den primære årsag til, at der først kan køre tog fra klokken 10.

Morgentrafikken bliver ramt

Håbet var ellers, at togene igen kunne passere over broen fra klokken 04.00 torsdag morgen, men det kommer altså ikke til at ske.

At togene kommer til at køre senere betyder også, at morgentrafikken mellem landsdelene bliver ramt.

DSB oplyser, at der indsættes togbusser mellem Korsør og Nyborg natten til torsdag, torsdag morgen og torsdag formiddag. Det vil sammen med ændringerne i togdriften betyde længere rejsetid for passagerer, der skal rejse mellem Sjælland og Fyn.

Her holder Togbusserne:

  • Nyborg: Forpladsen ved stationen
  • Korsør: Foran stationen (Storebæltsvej)

DSB oplyser, at Rejseplanen.dk vil være opdateret med ændringerne i løbet af onsdag aften. 

Du kan få erstatning

DSB oplyser, at alle kunder kan få refunderet deres ubenyttede billetter og pladsbilletter fra onsdagen. Samtidig kan rejsende benytte sig af Rejsetidsgarantien og få erstatning for forsinkelser over 30 minutter.

Brugere af rejsekortet kan desuden få refunderet det ekstra, som de måtte betale som en følge af forsinkelser.

Banedanmark har tidligere meddelt, at togdriften først vil blive genoptaget, når alle undersøgelser på ulykkesstedet er afsluttet.

VÆRD AT VIDE:

 

  • Du er omfattet af Rejsetidsgarantien, som du finder her.
  • Hvis du rejser på Orange-billetter, kan du rejse på andre afgange til og med i morgen den 3. januar.
  • Du kan få ubenyttede pladsbilletter til indeværende billetdøgn refunderet uden gebyr.
  • Hvis du rejser på rejsekort - og bliver forsinket, og rejsen derved bliver dyrere, kan du henvende dig til Rejsekort Kundecenter via kontaktformularen, som du finder her.
  • Du kan få ubenyttede billetter til indeværende billetdøgn refunderet uden gebyr her. Dette gælder også Orange-billetter.
Se mere

Seks personer mistede livet

Den alvorlige togulykke, der er skyld i torsdagens problemer med togdriften, skete klokken 07.35 onsdag morgen. Et lyntog på vej fra Aarhus til København ramte dele fra et godstog, der kørte den modsatte vej.

Ulykken kostede seks personer livet, og 16 personer blev såret. De er uden for livsfare. Politiet arbejder fortsat med at identificere ofrene.

Klokken 8 holder Fyns Politi et pressemøde med seneste nyt i sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App