Tæt trafik på vejene i dag: Storebælt melder klar

Hvis du har planer om at krydse Storebæltsbroen i din påskeferie, så skal du væbne dig med en smule tålmodighed. Storebæltsbroen melder nemlig om mange rejsende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange vælger at fejre påsken med venner og familiehygge, der bor på den anden side af Storebæltsbroen. Derfor melder Storebæltsbroen allerede nu om mere trafik i påskedagene.

Normalt ligger trafikken i gennemsnittet på 32.000 køretøjer pr. døgn, men i påsken regner de med, at gennemsnittet når op på 38.000 biler, og det kan medføre mindre køer ved betalingsanlæggene.

Store rejsedage 

Vejdirektoratet melder også om mere trafik på vejene. Især på Sydmotorvejen forventes der en del mere trafik fra København til Korsør.

- Det er store rejsedag i dag og i morgen, men vi forventer ikke, at rejsetiden vil blive længere. Vores råd er, at folk skal huske at holde afstand og holde øje med deres medtrafikanter, siger Mette Nedergaard, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet forventer mere trafik i dag mellem klokken 14-20, og i morgen vil der allerede være flere bilister på vejene omkring formiddag.   

”Vi er gearet til det”

Storebæltsbroen melder ud, at de nok skal klare påsketrafikken, da de er vant til at trafikken øges omkring højtider og ferier.

- Vi er vant til spidsbelastninger i betalingsanlægget ved højtider og ferier. Normalt kører trafikken fint, så udover at opdatere BroBizz er mit eneste råd, at man skal huske at køre forsigtigt og være opmærksom både gennem betalingsanlægget og på resten af turen, siger Jens Kjær fra Sund og Bælt.

Den helt store rejsedag bliver søndag og mandag, hvor mange kører hjem igen.

Hvis du skal krydse den dansk/tyske grænse i ferien, så skal du også være forberedt på, at der kan være længere rejsetid grundet grænsekontrollen, oplyser Vejdirektoratet.