Tæt løb mellem Flakkebjerg og Katrinedal

Skolekampen er gået ind i sin slutfase, og lige nu er det svært at afgøre, om det bliver Flakkebjerg eller Katrinedalskolen, der løber med den store præmie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To uger før Skolekampen afgøres, er kapløbet nu så tæt, at der kun er to minutters forskel på, hvor aktive eleverne er på de to førende skoler er. På Flakkebjerg Skole i Slagelse Kommune bevæger eleverne sig i gennemsnit 436 minutter om dagen, mens de på Katrinedalskolen fra Kundby i Holbæk Kommune er aktive i 434 minutter dagligt. Chancen for at turen til Lalandia og koncerten med Djämes Braun kommer til at gå til én af de to skoler er stor, og det har givet kampgejst hos de samlet 250 elever. 

På Flakkebjerg Skole bliver der tænkt mange tanker for at få bevægelse inkluderet i alle aktiviteter:

- Både personale og elever er meget bevidste om, at der skal knokles, hvis vi skal komme på førstepladsen. Både i matematik, dansk, billedkunst og engelsk arbejdes der med bevægelse. Ja, selv i håndarbejde arbejder vi med slyngevæve for at skaffe point i Skolekampen, fortæller Christine Bruun Madsen, der er stedfortrædende skoleleder på Flakkebjerg Skole.

Også på Katrinedalskolen i Kundby, som i mange uger har ligget på førstepladsen og nu ligger på andenpladsen, er viljen stor til at kæmpe sig tilbage:

- Der er planlagte aktiviteter som rundbold, fodbold og stikbold i samtlige frikvarterer. I undervisningen puttes der pauser ind med aktiviteter, der får pulsen i vejret, og til morgensang synges der gerne bevægesange. Hvis eleverne kunne bestemme, blev al undervisning omlagt til bevægelse, fortæller Anette Bluhme, daglig leder på Katrinedalskolen s Kundbyafdeling.

Se hele oversigten over skoler, der ligger i TOP 25 i Skolekampen her.