¨

Synshal svindlede med bilsyn

Foto: TV ØST

En indehaver af en synshal i Slagelse modtog for to år siden et mindre beløb for at udfærdige en synsrapport. Bilen blev dog aldrig synet.

6000 kroner var beløbet, som en 39-årig ejer af en synshal i Slagelse fik for at lade en Toyota Celica gå igennem det lovpligtige syn – uden at se på den, skriver Sjællandske.

Den ulovlige handel mellem indehaveren af synshallen og ejeren af bilen, en 21-årig mand fra Skanderborg, blev indgået i maj 2013. Ifølge anklageskriftet var bilen ikke i lovlig stand, men det fremgår dog ikke, om den var direkte farlig at køre i, eller om den var til fare for omgivelserne. På trods af det ser politiet ikke let på sagen.

- Der er jo en grund til, at vi overhovedet har de bilsyn, og det er selvfølgelig for at opretholde trafiksikkerheden. Derfor er det en meget alvorlig sag, hvis nogen snyder med synene, for så er der ikke bare tale om dokumentfalsk, men også om en alt andet lige større risiko ved at køre i den proforma-synede bil, siger Kurt G. Nielsen, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Slagelse, til avisen, og fortsætter:

- Derfor giver straffeloven også mulighed for både bøde og fængselsstraf til den eller dem, der overtræder reglerne.

Begge parter er tiltalt efter straffelovens paragraf 175 og kan derfor risikere en fængselsstraf på op imod tre år. De nægter sig skyldige. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App