Sygehus giver håndsrækning til ansatte – tilbyder personalehotel

Slagelse Sygehus har fået et nyt personalehotel til ansatte, der har lang transporttid til og fra arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er det muligt for medarbejdere på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse at overnatte på et personalehotel i Slagelse i forbindelse med vagtdækning eller andre arbejdsrelaterede formål.

Det nye personalehotel er en gammel 60’er villa på Ingemannsvej, der er blevet totalrenoveret med syv flotte og funktionelle værelser. Formålet er, at det skal være med til at gøre hverdagen nemmere for medarbejderne.

quote Det kunne jo lige pludselig give en meget bedre nattesøvn, og det ville betyde rigtig meget for mig

Helle Svensson,  lægesekretær i akutmodtagelsen på NSR Sygehuse

- Vi vil rigtig gerne give et ordentligt tilbud til de medarbejdere, som kommer lidt længere væk fra, sådan så de kan få deres privatliv og arbejdsliv til at hænge rigtig godt sammen. Derfor har vi satset nogle kroner og moderniseret en gammel 60’villa, sådan så boligerne svarer til tiden og forventningerne for de medarbejdere, vi har, siger Niels Reichstein Larsen, sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse (NSR).

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

Hotellet er et tilbud til alle medarbejdere, men forventningen er, at det især er de medarbejdere, der bor langt væk, som vil gøre brug af muligheden.

quote Det er jo super godt for vores sygeplejersker, der måske bor langt væk, og har aftenvagt

Anne Sofie Malmberg, ledende oversygeplejerske på medicin 1

- Det er jo super godt for vores sygeplejersker, der måske bor langt væk, og har aftenvagt og skal møde op i dagvagt næste dag. Så slipper de for den lange køretur, fordi de kan tage en overnatning her i stedet, siger Anne Sofie Malmberg, ledende oversygeplejerske på medicin 1.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ifølge Anne Sofie Malmberg, ledende oversygeplejerske, vil hotellet have stor betydning for de medarbejdere, der bor langt væk.
Ifølge Anne Sofie Malmberg, ledende oversygeplejerske, vil hotellet have stor betydning for de medarbejdere, der bor langt væk. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

Sygeplejerske: - Det vil give en bedre nattesøvn

Én af de medarbejdere, der kan have gavn af den nye overnatningsmulighed, er Helle Svensson, der er lægesekretær i akutmodtagelsen på NSR Sygehuse.

- Det kan betyde, at jeg kan spare noget transport. Jeg bruger tre kvarter både den ene og den anden vej, så det er halvanden time i det hele. Hvis jeg har en sen aftenvagt, hvor jeg slipper klokken halv tolv og så skal møde igen klokken syv, så får jeg jo ikke mange timers søvn, hvis jeg skal køre hjem. Så det kunne jo lige pludselig give en meget bedre nattesøvn, og det ville betyde rigtig meget for mig, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

For Helle Svensson, der er lægesekretær i akutmodtagelsen på NSR Sygehuse, betyder det nye hotel, at hun formentlig kan få en bedre nattesøvn i fremtiden.
For Helle Svensson, der er lægesekretær i akutmodtagelsen på NSR Sygehuse, betyder det nye hotel, at hun formentlig kan få en bedre nattesøvn i fremtiden. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Medarbejdere på NSR Sygehuse må maximalt have tre sammenhængende overnatninger og højest syv overnatninger om måneden per medarbejder på det nye personalehotel. Prisen for én overnatning er 150 kroner.