Sygehus aflyser alle planlagte operationer

Alle planlagte operationer på Slagelse Sygehus er aflyst resten af ugen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Sygehus har aflyst alle planlagte operationer resten af ugen.

Det oplyser Region Sjælland til TV ØST.

Aflysningen skyldes den verserende influenzaepidemi, som i øjeblikket presser alle sygehuse i Region Sjælland med overbelægning. Flere steder er det hver 10. patient på akutafdelingerne, som er indlagt på grund af influenza.

quote Alle sygehusene indkalder løbende ekstra personale og vikarer

Region Sjælland

Det betyder, at sygehusene må prioritere behandlingerne anderledes, således at det store antal akutte patienter kan prioriteres og håndteres.

- Alle sygehusene indkalder løbende ekstra personale og vikarer, samt aflyser ambulatorier, planlagte operationer mv. for at håndtere overbelægningssituationer som denne, skriver Region Sjælland i en mail til TV ØST og tilføjer:

- Et eksempel på dette er Slagelse Sygehus, som netop har aflyst alle planlagte operationer onsdag, torsdag og fredag. Alle berørte patienter har fået besked, og vil få en ny tid hurtigst muligt.

Sygehus hårdt ramt af influenzaepidemi

I forbindelse med den influenzaepidemi, som ramte Danmark i begyndelse af året, oplyste Slagelse Sygehus allerede i februar, at sygehuset brugte 10 procent af bemandingen på influenzaramte patienter.

- Vi har godt kunne mærke, at der har været en stigning i antallet af influenzaramte patienter. Aktuelt har vi fire patienter indlagt hos os, som har influenza. Og det svarer cirka til at 10 procent af vores bemanding bliver brugt til patienter med influenza, sagde ledende overlæge på akutafdelingen på Slagelse Sygehus, Imran Parvaiz, til TV ØST onsdag den 21. februar. 

Strejke tvang sygehuse til at udskyde operationer

Det er ikke første gang, at operationer på Slagelse Sygehus bliver aflyst. 

Tilbage i juni 2017 blev sygehuset i Slagelse, ligesom flere andre sygehuse i regionen, på grund af en konflikt mellem strejkende portører og Region Sjælland tvunget til at udskyde flere operationer.

Konflikten mellem de cirka 200 strejkende portører og Region Sjælland drejede sig om, hvorvidt portørerne skulle videreuddannes til serviceassistenter.