Svømmehal-planer for 260 mio. kr.

Svømmefaciliteterne i Slagelse og Korsør skal have et løft. En ny rapport foreslår en tredobing af arealerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er hårdt brug for at udbygge svømmefaciliteterne i Slagelse Kommune. En rapport peger på udbygning både i Slagelse og Korsør. Mest i Slagelse, hvor den helt store pung skal frem, idet udgifterne til det fremlagte projekt er opgjort til 231 millioner kroner, skriver Sjællandske.

- Det er et stor og ambitiøst projekt som naturligvis også koster en hel del penge. Men de foreslåede anlæg kan opføres i to etaper og udgiften derfor også fordeles over to budgetår, siger formanden for Fritidsudvalget, Niels O. Pedersen (S) til avisen.

Han finder anbefalingerne i rapporten relevante og synes også, at arbejdsgruppen har gjort et godt og grundigt stykke arbejde. Rapporten konkluderer, at svømmehalskapaciteten i Slagelse er for beskeden, at der ikke er tilstrækkelig kapacitet på varmtvandsbassiner, at de nuværende kapaciteter med hensyn til leg, oplevelse og wellness er yderst mangelfulde samt at ingen af faciliteterne opfylder kravene til nationale eller internationale svømme- og vandpolokonkurrencer.

Faciliteterne i Slagelse skal opgraderes således, at de matcher de faciliteter som efterspørges af kommunens borgere, kan tiltrække familier og turister og samtidig kan udvikle sig til at kunne fungere som regionalt elitecenter, hvor der kan holdes internationale konkurrencer, skriver Sjællandske.

- Svømmecentret i Farum er jo ved at lukke, og det kan jo være, at det kan give grundlag for et nyt center i Slagelse, siger fritidskonsulent Jan Stampe, der har været med i arbejdsgruppen.

Skitseprojektet som er udført af KHR arkitekterne og firmaet Rambøll er nu af Fritidsudvalget fremsendt med anbefaling til at indgå i de kommende budgetforhandlinger.

Jan Stampe oplyser til avisen, at projektet i Slagelse taler om en udvidelse på 6100 kvadratmeter. I dag er der 2887 kvadratmeter.

- Der skal blandt andet bygges et 50 meter bassin til internationale konkurrencer, en wellness-afdeling og et
morskabsbassin. Udover at kunne tiltrække stævner er det også planen at kunne tiltrække sommerhusgæster til stedet.