Svømmehal lukket på ubestemt tid - farlig at opholde sig i

En renovering gik helt galt i svømmehallen på Gerlev Idrætshøjskole. Udbedringer af skaderne ventes at koste flere millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En milliondyr renovering af svømmehallen på Gerlev Idrætshøjskole er gået helt galt.

For smalle skvulperender sender vand ud over kanten til svømmehallen og ned i hallens teknikrum, mens dårlig håndtering af kemikalier i vandrensningen betyder, at idrætshøjskolen har besluttet at lukke svømmehallen på ubestemt tid.

Det skriver Sjællandske.

quote Det er et resultat af den renovering, at de her problemer er opstået

Tania Dethlefsen, forstander på Gerlev Idrætshøjskole

- Der er desværre sket det, at vores helt nyrenoveret, fantastiske svømmehal har vist sig ikke at være helt så fantastisk alligevel. Der er både nogle sundhedsmæssige risici og nogle arbejdsmiljømæssige risici ved at holde den åben, og derfor har vi besluttet med rettighed omhu at lukke, mens vi laver nogle yderligere undersøgelser af, hvad der er galt, før vi åbner igen, siger Tania Dethlefsen, forstander på Gerlev Idrætshøjskole, til TV2 ØST.

Hvad viser de foreløbige konklusioner?

- Det peger på, at der er nogle ting omkring hele vandbehandlingssystemet, som ikke fungerer. Der er også nogle ting omkring bundsug, og der er nogle ting omkring skvulperender, som sandsynligvis hverken er brede eller dybe nok til at håndtere vandet. Og så er der også noget omkring håndteringen af det filter, der er sat på, som gør, at vores medarbejdere ikke forsvarligt kan håndtere de kemikalier, der er involveret, fortæller Tania Dethlefsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Svømmehallen på Gerlev Idrætshøjskole er lukket på ubestemt tid.
Svømmehallen på Gerlev Idrætshøjskole er lukket på ubestemt tid.
Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Men hvad er årsagen til de problemer?

- Det er det, vi skal have lavet nogle yderligere undersøgelser af. Men noget peger på, at det simpelthen ikke er monteret ordentligt nok, og måske har projektet også haft nogle mangler i, hvordan det er blevet planlagt, svarer hun.

Ansvaret skal placeres

Derfor kan et nyligt renoveringsprojekt af svømmehallen vise sig at være skyld i striben af problemer.

- Vi har liget fået svømmehallen renoveret, og den stod klar i begyndelsen af året. Og det er et resultat af den renovering, at de her problemer er opstået, siger Tania Dethlefsen.

quote Det står i hvert fald klart, at det vil koste nogle millioner kroner at få udbedret

Tania Dethlefsen, forstander på Gerlev Idrætshøjskole

Mens Gerlev Idrætshøjskole venter på resultaterne fra de uvildige undersøgelser, passer idrætshøjskolen på sine kursister, brugerne af svømmehallen og medarbejderne, så de ikke bliver udsat for eventuelle farlige situationer.

- Og så skal vi have placeret et ansvar, siger Tania Dethlefsen.

Åbning udskudt på ubestemt tid

Det er endnu usikkert, hvornår svømmehallen åbner igen.

- Jeg kan ikke sige noget om åbningen endnu, men det står i hvert fald klart, at det vil koste nogle millioner kroner at få udbedret. Vi er en højskole, og højskoler har ikke en hel masse løstsiddende millioner hængende, så vi skal have placeret et ansvar, før vi kan sige noget om, hvornår vi kan åbne igen, siger Tania Dethlefsen og tilføjer.

- Jeg håber, at vi får placeret et ansvar hos dem, der er lavet en dårlig renovering, og at vi kan få det udbedret, og at vi kan åbne så hurtigt som muligt igen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tania Dethlefsen forudser, at sagen med firmaet bag renoveringen kan trække ud.
Tania Dethlefsen forudser, at sagen med firmaet bag renoveringen kan trække ud.
Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

En rapport fra Teknologisk Institut vurderer således, at der kan blive tale om en millionudgift for at få udbedret problemerne med renoveringen.

Lukningen rammer også svømmeklubberne i Slagelse og Hashøj, der indtil videre må henvises til andre svømmehaller.

Tania Dethlefsen forudser, at sagen med firmaet bag renoveringen kan trække ud, og at svømmehallen derfor først kan åbne til efteråret.

- Vi skal være fuldstændig sikre på, at vi har en svømmehal, som er sikker at bruge – både for børn, unge og kursister, som kommer her hos os, og for vores medarbejdere, før vi åbner igen, siger hun.