Sundhedstjek på genbrugspladsen

Uge 24 er "Men´s Health Week". Her vil der være fokus på mænds sundhed. I Slagelse skete det på genbrugspladsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag begyndte kampagnen "Men´s Health Week". I hele uge 24 er der fokus på mænds sundhed. I Slagelse kunne mændene, som besøgte genbrugspladsen få et sundhedstjek, hvor de blev vejet og fik målt deres blodtryk og fedtprocent.

- Hvis vi bare finder én, som har for højt blodtryk og vi kan henvise dem til egen læge, eller vejlede dem, så er det, det hele værd, siger Bente Jørgensen, som er forebyggelseskonsulent i Slagelse Kommune.

Undersøgelser viser, at mænd hele livet går 30 procent mindre til lægen end kvinder. Det kunne nogle af mændene på genbrugspladsen i dag godt genkende.

- Hvis man ikke har nogle synlige skavanker, så tror man jo, at alt er ok, og det er det jo nødvendigvis ikke, siger Jan Nielsen.

- Jeg tror nogle gange, at man synes, det er lidt pinligt, siger Joachim Ficher.

Holder sig ikke tilbage

Mange benyttede sig af tilbuddet på genbrugspladsen i dag. Det er tredje år, at kommunen tilbyder sundhedstjek til mænd og sidste år benyttede over 200 sig af tilbuddet. Udover genbrugspladserne er det muligt, at få et sundhedstjek ved trælasthandlere og hos automekanikere.

- Grunden til, at vi gør det i hverdagen, det er jo fordi, der får vi fat i de mænd, som er mest sårbare. Det er pensionister, efterlønnere, det er folk, som er arbejdsløse, det er dem, som kommer her i hverdagene, siger Ditte Rødgaard, som er forebyggelseskonsulent i Slagelse Kommune.

I år er det 11. gang at "Men´s Health Week" foregår i Danmark. Fokus i år er på psykiske problemer hos mænd. Men det kan man ikke kontrollere ved den mobile sundhedsklinik på genbrugspladsen.

- Det er jo svært at snakke med mænd om psykisk sygdom. Der skal man helst have dem ansigt til ansigt, siger Ditte Rødgaard.

Du kan læse mere om Men´s Health Week her.

Hvis du vil vide mere om, hvor der i løbet af ugen er mulighed for et sundhedstjek i Slagelse Kommune, kan du gøre det her.