Sunde mænd på Arla

Et sundhedsprojekt på mejeriet Arla skal få især mændene til at få fokus på grøntsager, søvn og motion. Her mener de nemlig, at det gode liv starter på arbejdspladsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jeg tror da, at jeg er rimeligt sund. Men der ryger da nogle pizzaer ned engang imellem. Daniel Wilson arbejder som terminalmedarbejder, og er en af de 300 mænd, der er blevet tilbudt at være med i projekt "Det gode liv". 

Projektet går i al sin enkelthed ud på at sætte fokus på sundhed - motion, sund kost og søvn - og er målrettet mænd med en kortere eller ingen uddannelse. Det er en målgruppe, der er svær at ramme via de traditionelle sundhedkampagner, og derfor har Lunge- og Hjerteforeningen gået sammen om at lave projektet, der er skræddersyet til netop mænd.

- Vi ved jo, at mænd med kortere uddannelser dør tidligere end folk med en længere uddannelse, så der er rigtig god mening i at gøre en indsats her, siger Stig Brøndum, der er senior projektleder i forebyggelsesafdelingen i Hjerteforeningen. 

Medarbejderne får et helbredstjek, de får individuelle vejledninger og så bliver der udvalgt en række sundhedsambassadører, der skal sørge for at motivere og inspirere medarbejderne til at dyrke motion sammen i fritiden. 

- Det handler om at skabe noget fællesskab omkring de her sunde vaner. At man går en tur sammen, eller løber eller mødes i træningsklubben. Vi ved at det sociale spiller en meget stor rolle, når man skal ændre vaner og de nye vaner skal forankre sig. Derfor er arbejdspladsen en fantastisk god arena, der er samling på folk og de er her i mange timer, så der er masser af tid til at tale sammen om, hvordan man gør det her, siger Stig Brøndum fra Hjerteforeningen.

Hos Arla er de begejstrede for projektet. Selvom fokus primært vil være på, hvad medarbejderne gør i sin fritid, håber direktør Ole E. Hansen at projektet har en god effekt på dagligdagen. Vi har nogle utroligt dygtige og stabile medarbejdere, og kan vi skabe en bedre dagligdag for dem, både privat og arbejdsmæssigt, vil vi meget gerne være med, siger han til TV Øst. 

Projektet løber hos Arla i et år, og hvis det bliver en succes, er det tanken, at det skal bredes ud til virksomheder over hele landet.

2015-09-09-19_30_10, by TV ØST

 


Nyhedsoverblik