Succesfuldt marked sætter rekord

Sørby Marked slår i år rekord på både besøgstal og omsætning. Resultatet ender som det største nogensinde i markedets 38-årige historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Sommer, sommer og sol", sang hun fra scenen på årets Sørby Marked søndag. Om det var Birthe Kjær, der sikrede rekorden, kan man kun gætte på. Men lidt over 60.000 gæster valgte den forløbne Kristi Himmelfartsferie at lægge vejen forbi Sørby Marked. Det er over 5000 flere end sidste år.

- Det har været et helt fantastisk markedsvejr med perfekte temperaturer og det gav travlhed i alle boder, fortæller Torben Hansen, der er formand for Sørby Marked.

Stor omsætning i madboderne

At rekordmange kiggede forbi for at besøge markedsboderne, lytte og danse til musikken og nyde det dejlige sommervejr, betyder også, at Sørby Marked ikke blot slog rekord på besøgstallet, men også på omsætningen. Markedet fik nemlig den største omsætning nogensinde i markedets 38-årige historie.

- Vi er på over 2,5 millioner kroner i omsætning, det har vi aldrig været før. Vi har især solgt rigtig meget mad i salgsboderne, så folk har benyttet det gode vejr til en udflugt, fortæller Torben Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Sørby Marked tiltrak i år over 60.000 gæster, fortæller markedets formand, Torben Hansen.   
Sørby Marked tiltrak i år over 60.000 gæster, fortæller markedets formand, Torben Hansen.   
Foto: Arkivfoto

Formanden fortæller, at markedet ikke har gjort mere end tidligere for at reklamere for markedet. Men markedet er efterhånden kendt i folkemunde.

- Jeg oplevede selv at tale med mennesker fra både Jylland, Fyn og Nordsjælland, så vi er kendt vidt og bredt. Jeg tror ikke, at nogle kører fra Jylland bare for at komme på Sørby Marked, men når man alligevel er på besøg hos familien, så tager man på Sørby Marked sammen. Vi er ved at være et fasttømret marked, siger formanden. 

Længere marked en sædvanligt

Sørby Marked afholdes altid i uge 22, og i år faldt Kristi himmelfartsdag, der falder 40 dage efter påske, sammen med markedet.

I år valgte ledelsen af markedet derfor, at markedsdagen skulle begynde allerede torsdag morgen, og ikke fredag klokken 14, som det plejer.

- Det er der selvfølgelig både for og imod. Det er svært at skaffe frivillige til så mange vagter, der skal dækkes, og det er også svært at få kræmmerne til at tage hele fire dage. Men nu gjorde vi det i år, og det gik ganske fint.

Næste år bliver markedet også forlænget. Der falder pinsen nemlig sammen med markedet, så der bliver markedet forlænget til også at finde sted om mandagen, 2. pinsedag.

Samler ind til idrætslivet

Ideen om et marked i Sørbymagle opstod i 1980, da byens aktive borgere blev enige om at stifte en støtteforening til fordel for Sørbymagle Idrætsforening.

Foreningen hedder SIF-Venner og samler penge ind til idrætslivet i Sørbymagle. 550 frivillige hjælpere sørger hvert år for at Sørby Marked løber af stablen.

- Jeg er superglad for, at vi har et fantastisk team af hjælpere. Der er nogle af de faste hjælpere, der har taget ekstra og lange vagter, og som har været der alle fire dage, fortæller Torben Hansen.