Succes med video overvågning

Færre hærværkssager og tryggere beboere. En række overvågningskameraer i Nordbyen i Slagelse har vist sig at være en god ide.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi er gået 75 procent ned i hærværkssager. Det er vi meget tilfredse med. Det er direktøren for Fællesorganisationens Boligselskab, Jørgen Mejlgård, der glad fortæller om succes'en med de overvågningskameraer, de i foråret sidste år har sat op i Nordbyen i Slagelse.

Nordbyen har traditionelt været meget plaget af containerbrande og af hærværk. Dertil har råbende unge, der hænger på gadehjørnerne og løse kamphunde spredt utryghed hos beboerne, men ifølge Jørgen Mejlgård er utrygheden afløst af tryghed på grund af overvågningsudstyret. - Folk var utrygge tidligere, det var tydeligt at høre. Og det har vi faktisk elimineret ved at sætte kameraer op, siger han i dag til TV2 Øst.

Ifølge professor Peter Blume fra Københavns Universitet, der har studeret en række danske og internationale undersøgelser om overvågningsudstyr, er det dog tvivlsomt, om kameraerne virker. - Der er både spontan kriminalitet - det kan være vold, hvor jeg giver dig en lussing, fordi jeg synes at du ser dum ud. Her ved vi, at det ikke virker at sætte kamera op, for voldsmanden tænker ikke over det i øjeblikket. Dels er der den planlagte kriminalitet, det kan være et røveri, og også her er der tvivl om effekten, siger han til TV2 Øst, og fortsætter: kameraerne krænker vores alle sammens integritet og dertil kommer, at de skaber en slags falsk tryghed. Det er en modedille, der ikke er af det gode, siger Peter Blume.

I Slagelse har de tænkt på det med integriteten. - Vi diskuterede det med vores 5 bestyrelser herude, men vi er enige om, at hvis man har god samvittighed, så har man jo ikke noget at frygte. Jeg har ikke noget imod selv at blive videoovervåget, og hvis det er noget, der gør hverdagen tryggere for beboerne, synes jeg at det er helt fint, siger Jørgen Mejlgård.


Nyhedsoverblik