¨

Styrtet havørn er i bedring

Sådan lå havørnen, da hjælpen nåede frem. Foto: Falck

Her passes havørnen, der blev fundet i Slagelse Foto: Falck

Havørnen får lov til at gå i et indelukke alene i et forsøg på at dæmpe stress. Foto: Michael Carlsen, Dyrenes Beskyttelse

Havørnen, der søndag styrtede ned i Slagelse, er stadig hårdt medtaget af styrtet. Foto: Michael Carlsen, Dyrenes Beskyttelse

Faktaboks om havørne

1 af 5

Havørnen, der lørdag styrtede ned i en baggård i Slagelse, ser ud til så småt at være ved at komme sig.

Det går i den rigtige retning med den havørn, der lørdag kom slemt til skade, da den styrtede ned. Ved styrtet landede den oveni en cykel, som derefter væltede ned over fuglen.

- Den har fået det bedre, efter vi har fået noget mad i den. Den foreløbige tilstand er god - det ser bedre ud end det gjorde i går, siger Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse.

Under observation for hjernerystelse

Havørnen er dog på ingen måde endnu klar til at blive sat ud i det fri. Den er stadig under observation for hjernerystelse, og den næbskader præger stadig.

- Nu gælder det om, at den skal have noget ro, og forhåbentlig også kan begynde selv at tage føde til sig. Vi håber, at den i morgen kan blive sat ud i en voliere, hvor den får mere plads, og at det kan hjælpe den til at få det bedre, forklarer Michael Carlsen.

Lige nu er fuglen i et mindre indelukke, så plejerne nemt kan komme til den med mad og behandling.

Michael Carlsen ved ikke, hvor længe havørnen kommer til at opholde sig på vildtplejestationen, men der kan gå en rum tid endnu.

- Hvis vi vurderer, at næbbet bliver nødt til at hele fuldstændigt, så kan der gå omkring 4-6 uger, siger han.

Territoriestrid bag styrt

Dyrenes Beskyttelse er kommet nærmere på en forklaring på, hvad der fik ørnen til at styrte ned. Flere har nemlig henvendt sig til dem.

- Vi har fået flere meldinger om, at der er set et par ørne kæmpe mod hinanden i luften. Det lyder for os som om, at styrtet er sket som følge af en territoriestrid.

Flere meldinger på, at der er set et par ørne kæmpe med hinanden i luften. Det lyder for os som om at styrtet er sket som følge af en territoriestrid 

Faktaboks om havørne

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App