Studerende valfarter til Slagelse

Syddansk Universitet i Slagelse udvider fra og med næste skoleår kapaciteten med 800 studiepladser. Byens erhvervsliv jubler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan godt være, at Slagelse er en del af udkantsdanmark, men byen har ingen problemer med at tiltrække unge studerende. Efterspørgslen på universitetspladser på Syddansk Universitet i Slagelse er nu så stor, at Universitet tager konsekvensen og flytter adresse.

På den nye adresse, som ligger i nærheden af byens banegård i det såkaldte perron 1 byggeri, bliver der plads til 800 flere studerende end i dag. I alt får universitet dermed plads til intet mindre end 2000 studerende - et tal som studiets ledelse forventer at nå inden for tre år.

Blandt Slagelses erhvervstopper skaber udvidelsen stor glæde.

- I dag kommer de fleste af vores kollegaer fra København, men i fremtiden kan de ligeså vel komme fra vores egen baghave. Det er en stor fordel, siger Steen Bach Larsen, der er direktør i virksomheden Nilpeter til TV2 Øst.

Selv ser universitet udvidelsen som et bevis på, at de trods den megen snak om udkantsdanmark, er godt med i kampen om at tiltrække de unge.

- Vi er billedet på, at man i det man definerer som udkantsdanmark godt kan være med i inderkredsen af Danmark, lyder det fra  studieleder Peder Madsen.

Siden 2007 har Syddansk Universitet i Slagelse øget sit optag med mellem 30 til 40 procent om året.