Streetambassadører åbner dørerne i Slagelse

Den gamle godsbanebygning i Slagelse er lavet om til et univers af gadeidræt. Det er de såkaldte Streetambassadører, der står bag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Streetmovers Slagelse kalder de sig. 

Seks unge drenge i alderen 17 til 23 år, også kendt som Streetambassadører, står bag Streetmovers, som er rykket ind i de gamle godsbanebygninger i Slagelse. Og søndag holdt de åbent hus. 

I samarbejde med Slagelse Kommune har de nemlig skabt et univers af gadeidræt. Der er alt fra streetfodbold, parkour, skate, bordtennis  og meget mere. 

[cke_quote:{"body":"Vi%20er%20dem,%20der%20forbinder%20gadeidr%C3%A6tsmilj%C3%B8er med%20resten%20af%20kommunen%20og%20de%20unge%20mennesker","author":"Hauke%20Griffel,%20Streetambassad%C3%B8r"}]

- Vi er dem, der forbinder gadeidrætsmiljøer med resten af kommunen og de unge mennesker, siger Hauke Griffel, der er Streetambassadør, til TV ØST.

En masse forskellig idræt

- Vi har fået lov til at bruge den gamle godsbanebygning til at bygge en multistreetzone for unge mennesker, siger Sofie Aabo, Idrætskonsulent fra Slagelse kommune.  

- Unge mennesker kan komme ned og prøve kræfter af med gadeidræt. Hele den her hal har vi fyldt ud med en masse forskellig idræt.

Ambassadørerne har selv designet og lavet stort set alle elementerne i godsbanen. Projektet har kunnet lade sig gøre, da kultur-, fritids- og turismeudvalget har bevilliget 55.000 kroner. 

- Vi prøver at lave de her platforme, hvor vi kan skabe det her miljø, som de kan være i, siger Hauke Griffel.

- Det er nogle sportsgrene, som normalt er gemt væk, og det synes jeg ikke, der er grund til. Det kan ligeså godt være sportsgrene på lige fod med håndbold og fodbold.