Stort sportsevent kommer til Slagelse - formand kan ikke få armene ned

Slagelse Cykle Ring og Slagelse Kommune bliver værter for årets Danmarksmesterskab i enkeltstart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De vestsjællandske landeveje kommer snart til at lægge asfalt til en række enkeltstartsspecialister i international klasse, når Slagelse Cykle Ring og Slagelse Kommune til efteråret skal være værter for årets Danmarksmesterskab i enkeltstart.

quote Jeg er vildt glad, og jeg kan næsten ikke få armene ned

Jørgen Andersen (S), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune

Det oplyser Danmarks Cykel Union.

Cykelsporten i Danmark har de seneste år oplevet en imponerende udvikling i disciplinen enkeltstart, og derfor er der ifølge cykelunionen lagt op til et meget spændende danmarksmesterskab i Slagelse Kommune lørdag den 3. oktober.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune, Jørgen Andersen (S), er begejstret over, at kommunen skal være værter for mesterskabet.

- Jeg er vildt glad, og jeg kan næsten ikke få armene ned, siger Jørgen Andersen.

Den store sportsbegivenhed med kendte deltagere med blandt andre cykelryttere Kasper Asgreen og Louise Norman Hansen bliver ifølge formanden en god reklame for kommunen.

- For det første sætter det os på landkortet. For det andet, når vi kan blive ved med at lave sådan nogle ting, så er det, fordi vi har et rigtig godt foreningsliv, hvor vi har rigtig mange aktive medlemmer – det gælder ikke mindst Slagelse Cykle Ring, som nu får en belønning for deres store indsats, siger Jørgen Andersen.

Formand frygter ikke coronaretningslinjer

Flere store sportsbegivenheder er enten blevet rykket eller aflyst på grund af frygten for smittespredning af coronavirus, og det kan ifølge formanden give nogle udfordringer, når kommunen skal være vært for danmarksmesterskabet.

Men det er ikke udfordringer, som Jørgen Andersen frygter.

- Nu ved vi selvfølgelig ikke, hvordan situationen med corona udvikler sig i forhold til den 3. oktober, så jeg håber selvfølgelig, at vores tilværelse er blevet normaliseret. Men vi vil tage alle de forholdsregler, som alle større events allerede i dag er udsat for, og vi er som borgere blevet gode til at spritte af, siger han.

Kasper Asgreen og Louise Norman Hansen er begge forsvarende mestre, men der står ifølge Danmarks Cykel Union mange udfordrere klar i kulissen til at overtage den øverste plads på sejrsskamlen.

Hos herrerne er medaljekandidaterne blandt andre Martin Toft Madsen, den tredobbelte U23-verdensmester Mikkel Bjerg, U23-europamester Johan Price-Pejtersen og den 30-årige veteran Rasmus Quaade.

Ovre hos kvinderne skal Pernille Mathiesen forsøge at veksle tre sølvmedaljer i træk til en guldmedalje, men den danske mester i 2016, 2017 og 2018, Cecilie Uttrup Ludwig, der ikke var til start sidste år, har formentlig også et ønske om at vinde trøjen tilbage fra Louise Norman Hansen.

Det er Slagelse Cykle Ring, som står for at planlægge den rute, der skal køres lørdag den 3. oktober. Ruten og programmet for dagen offentliggøres snart af Danmarks Cykel Union.