Stort motorcykeloptog til ære for kræftsyg pige

Næsten 300 motorcykler kørte i går til Korsør. Det gjorde de for at samle penge ind til en 6-årig pige, der har uhelbredelig kræft i hjernen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lyden af flere hundrede brølende motorcykler bragede i går gennem det sjællandske landskab – hele vejen til Korsør, hvor 6-årige Ida ventede sammen med sin familie. En pige fra Korsør, der for to måneder siden fik en kræftdiagnose, som ifølge lægerne ikke giver hende mere end et års tid at leve i.

quote Jeg tænkte, det er jo simpelthen en katastrofe

Stig Sølvhøj, arrangør af run for Ida

Stig Sølvhøj fra København fik nys om Idas skæbne gennem hendes farfar, der, ligesom Stig Sølvhøj, har motorcykler som hobby.

- Jeg blev dybt påvirket af det. Jeg tænkte, det er jo simpelthen en katastrofe. Sådan et lille menneske, hvor livet først skal til at starte nu.  Og så talte jeg med god ven fra en anden motorcykelklub om, at vi skulle stable et ”run” på benene, siger han.

Læs også
Bilejere viser sportsvognene frem og samler ind til forskning mod corona

Et run er en fælles køretur, hvor alle dem, der kører med, donerer et beløb, som går ubeskåret til det formål, man samler ind til, forklarer Stig Sølvhøj.

Et år at leve i

Det er diagnosen DIPG (diffust infiltrerende pons-gliom), som 6-årige Ida har fået. En kræftsygdom, som ingen har overlevet. Lægerne har givet Ida 9-15 måneder at leve i, men det kan også blive kortere tid. Det skriver sn.dk i et interview med Idas forældre.

- Ida fik svært ved at se, så vi gik til øjenlæge. Hun fik briller med plus 4,5, men så begyndte hun også at skele, hvad vi ikke kunne forstå. Efter scanninger fik vi den 11. juni på Slagelse Sygehus besked om den uhelbredelige tumor i hendes hjerne. Vi blev straks sendt til Rigshospitalet, siger Idas far Steffen Trøstrup Nielsen til sn.dk

- Vi søger hele tiden at være glade sammen med hende, men vi har vores nedture om aftenen, når hun sover, siger han desuden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ida i sin fars arme.
Ida i sin fars arme. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Stor opbakning

Stig Sølvhøjs motorcykelklub League of Shadows MC og hans ven Ronni Grenick fra motorcykelklubben Hunters MC inviterede andre motorcykelentusiaster via sociale medier til at deltage i køreturen for Ida. Arrangementet blev stablet hurtigt på benene, fortæller Stig Sølvhøj.

- Hvis der skulle være mulighed for at indsamle penge til at berige familiens og Idas liv med oplevelser, så skulle det gå forholdsvist hurtigt, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Stig Sølvhøj (th.) og Ronni Grenick (tv.) arrangerede et run for at samle penge ind til kræftsyge Ida fra Korsør.
Stig Sølvhøj (th.) og Ronni Grenick (tv.) arrangerede et run for at samle penge ind til kræftsyge Ida fra Korsør. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

På trods af den korte frist og at der i går også blev kørt et andet motorcykeloptog som en demonstration mod vold i nattelivet, så gik det ifølge Stig Sølvhøj over al forventning.

- I starten tænkte jeg, at kunne vi samle 100 motorcykler, ville det være flot. I går var vi over 275. Som arrangører er vi er dybt taknemmelige for, at der er så mange, der har bakket op omkring det, fortæller Stig Sølvhøj, som skyder på at over 20 forskellige motorcykelklubber var repræsenteret.

Optoget startede i Dragør på Amager og kørte videre til Hedehusene øst for Roskilde, hvorfra lidt under halvdelen af optoget kørte til Slagelse, hvor resten af bikerne tilsluttede sig via den lokale klub  Demonic Army MC. Herfra forsatte de mod den gamle banegårdsplads i Korsør, hvor Slagelse Kommune havde givet lov til forsamlingen, ligesom politiet havde givet tilladelse til optogets rute.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Bjarne Bjørn Olsen

30.000 samlet ind

På den gamle banegårdsplads stod Ida med sin familie, da kortegen af motorcykler rullede ind og fyldte pladsen op. Her holdt Stig Sølvhøj en lille tale og kunne sammen med alle de andre bikere overrække en foreløbig donation på 30.000 kroner - den kan stadig vokse den kommende uge, hvor donationen er åben.

- Idas forældre var meget taknemmelige for den omsorg og opmærksomhed, der bliver givet i deres situation og til Ida. Så de var også bevægede, fortæller Stig Sølvhøj om mødet i Korsør.

Læs også
Golfklub med stærkt fællesskab samler ind til kampen mod kræft

For Ida på 6 år var det også overvældende.

- Hun blev selvfølgelig lidt genert, som de fleste børn på 6 år vil være, hvis der pludselig står små 300 motorcykler og folk, som kan se barske ud med tatoveringer og læderveste, men som indeni har et lille, blødt hjerte, der banker for lige præcis den lille pige, siger Stig Sølvhøj.

Det er ikke kun i motorcykelmiljøet, Ida og hendes familie modtager støtte. På Facebook har en gruppe kaldet ”Hjælp til Ida og familien” over 8000 medlemmer, der blandt andet donerer penge til familien. I gruppens beskrivelse står der, at ”når Ida ikke er her mere, vil vi donere resten af beløbet til børnecancerfonden”.