Stort kabelarbejde i gang på Storebælt

Hvis du kører over Storebælt i de næste dage, undrer du dig måske over, hvad der foregår. Sund & Bælt er ved at installere verdens største affugtningsanlæg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af de næste dage vil store arbejdsplatforme blive transporteret til Østbroen og Storebælt. Platformene skal sættes fast på kablerne, som bærer broen. Hver platform er 33 m lang, 4,5 m høj, 3,5 m bred og vejer 22 ton.

Platformene skal bruges til at montere et anlæg, der kan affugte kablerne.

- Wirerne kan få fugt og risikere at ruste. Det er ikke et problem nu, men det kan de blive i fremtiden. Derfor installerer vi anlægget, siger Lene Gebauer Thomsen, der er kommunikationschef ved Sund & Bælt.

Platformene er blevet sejlet fra Hull i England til Korsør Havn. Derfra er de blevet transporteret ud på Storebæltsbroen på store lastbiler.

2 mobilkraner skal løfte platformene op på Østbroens kabler, hvor de langsomt vil bevæge sig hen over dem. Anlægget til affugtning af hovedkablerne er det hidtil største af sin art i verden.

Selve arbejdet på kablerne begynder i starten af april. Firmaet, der skal udføre arbejdet har fået indtil 2015 til at blive færdige, men hos Sund & Bælt regner de med, at arbejdet er færdigt i løbet af efteråret.

- Vi regner med, at det taget et halvt år, hvis vi får en sommer med godt vejr. Men hvis vejret er dårligt, kan det komme til at tage længere tid, siger Lene Gebauer Thomsen.

Arbejdet vil ske fra motorvejens nødspor eller fra pylontoppen, så bilister, der kører over Storebælt, vil kunne se, at der arbejdes, men arbejdet vil ikke påvirke trafikken.