Stormvejr med kurs mod Danmark - Storebælt varsler risiko for lukning

En stormende kuling har kurs mod Danmark og Storebæltsbroen, hvor der allerede nu varsles om kraftig vind - men en potentiel lukning truer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag stiger et lavtryk i land og begiver sig ind over Danmark. Ifølge Sund & Bælt kan der blive tale om storm, og derfor varsles der nu lukning af Storebæltsbroen mellem klokken 9 og 19 søndag.

DMI varsler i denne periode vindstyrke på op til 26 meter i sekundet, hvilket er over grænsen for sikker færdsel på broen.

- Storebæltsbroen lukkes for al trafik ved vind af stormstyrke på 25 m/s af hensyn til trafikanternes sikkerhed, hedder det i en melding fra Sund & Bælt.

Sund & Bælt opfordrer derfor alle trafikanter, der skal over Storbæltsbroen i weekenden, til at køre ude for denne periode, hvis muligt.

Vinden ventes allerede sent lørdag eftermiddag at tage til med tiltageende styrke ud på aften og nattetimerne. 

Når vinden kommer over 15 m/s, advares høje, lette køretøjer mod at passere Storebæltsbroen.

- Det omfatter bl.a. biler med campingvogn eller trailer, varebiler, busser og lastbiler med let eller ingen last, oplyser Sund & Bælt, der opfordrer bilister til at følge med på storebaelt.dk 

Lavtryk over Atlanten blæser til Danmark

Prognosen opdateres løbende på baggrund af ændring i DMI’s forventninger.

Hos DMI fortalte vagthavende meteorolog Erik Hansen tidligere på dagen til TV2 ØST, at blæsevejret skyldes et omfattende lavtryk over Atlanterhavet, der bevæger sig i retningen fra Island mod Frankrig.

- Det har sat gang i vinden, forklarede han om det kommende døgns vejrlig og uddybede:

- I morgen bliver det meget blæsende med kuling til stormende kuling fra syd. En tilhørende koldfront bevæger sig i løbet af søndagen ind over landet med regn vestfra, hvilket gør, at det holder tørt først på dagen i de østlige egne, inden der bliver udbredt regn hen under aften.