¨

Stormøde i Korsør om vandplaner

Foto: TV ØST

Miljøministeren og 600 utilfredse landmænd mødtes mandag i Storebæltshallen for at debattere nye planer for vandmiljøet.

Kommentarer og spørgsmål var der masser af - det kneb mere med enigheden, da Miljøminister Ida Auken mandag eftermiddag mødtes med 600 utilfredse landmænd fra hele landet i Storebæltshallen i Korsør.

Årsagen er regeringens nye planer for vandmiljøet, der skal gøre Danmark i stand til at leve op til EUs vandramme-direktiv.

- Jeg er ikke kommet for at stå med bannere og protestere, men for at vise flaget og høre hvad det her går ud på, siger landmand Lars Palle fra Tølløse.

Der er ellers fjernet over 500 km vandløb, der ellers var beskyttet i den oprindelige plan, men landmændene er stadig ikke tilfredse.

-Vi mangler et ordentligt fagligt grundlag. Vi vil gerne være med på at beskytte naturen, men det skal nytte noget, og vi mangler at udregne konsekvenserne, så vi kan se, at det nytter noget, siger Torben Hansen, der er formand for landboforeningen Gefion, der har 2300 medlemmer fordelt over Sjælland.

Efter debatten mente miljøministeren, at de 90 minutter havde gavnet.

- Jeg synes, vi havde en god dialog. Vandplanerne ligger fast, men det bliver bedre gennem dialog, og det synes jeg, vi har haft, siger miljøminister Ida Auken til TV2ØST.

Det havde altså ikke rykket det store for ministeren – og heller ikke for landmand Lars Palle fra Tølløse.

-Jeg er lige så klog nu, som da jeg kom.

Men kan du overhovedet blive tilfreds med en vandplan?

-Det ved jeg ikke, men det står fast, at jeg stadig ikke ved, hvordan jeg bliver kompenseret for mine tab, og det er jo hovedessensen, siger Lars Palle.

02:13 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App