¨

Storke på vej over Sjælland – flere er overnattet på kirketag ved Skælskør

Foto: Conni Kristiansen - Magleby

Storkene er en del af et svensk projekt og er på vej til Afrika, lyder det fra Dansk Ornitologisk Forening.

Magleby Kirke, der ligger lidt uden for Skælskør, fik fredag aften uventet besøg af tre storke, der gjorde stop på kirkens tag.

- Jeg har aldrig set en stork hernede før. Folk har set det på den anden side af Skælskør, men ikke her i Magleby, siger Conni Kristiansen, der så storkene på tæt hold.

Jeg tænkte: Det er løgn, og så skyndte jeg mig at tage et billede

Conni Kristiansen, Magleby

Conni Kristiansen og hendes barnebarn blev gjort opmærksomme på storkebesøget af en beboer, da de var ude for at cykle en aftentur rundt i byen fredag aften.

- Jeg tænkte, det er løgn, og så skyndte jeg mig at tage et billede og lægge det på Skælskørs Facebookside, så andre kunne nå at få oplevelsen, og så skyndte jeg mig hjem efter mit kamera, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Conni Kristiansen - Magleby

Storkene ankom ifølge Conni Kristiansen omkring klokken 17.30 og forsvandt igen i morges. Der var i alt tre storke - to voksne og en unge.

- De har overnattet der, for jeg var deroppe og kigge klokken 7.00 i morges, og der var de der, men klokken 8.30 var de væk, lyder det.

Usædvanligt i Magleby

Netop Magleby er et noget usædvanligt sted at spotte storke, mener Jette Hallig, der er amatørornitolog hos Dansk Ornitologisk Forening i Vestsjælland.

- Det er ikke et sted, jeg ved, der har været storke før. Men jeg ved, de har været omkring 15 kilometer derfra, lyder det.

Nu er der op mod 200 i det svenske storkeprojekt, som man håber kommer ned mod Danmark

Jette Hallig, Amatørornitolog, Dansk Ornitologisk Forening i Vestsjælland

Dog mener hun, at Magleby er et yderst godt sted at befinde sig for storke, fordi man har etableret flere små søer til frøer og padder, som storkene godt kan lide at spise.

Ifølge amatørornitologen er det typisk i starten af august, man kan opleve, at storke krydser det sydlige Sjælland på deres færd mod det varme Afrika.

- De fleste af dem er fra et svensk projekt, hvor man har udsat storke og håbet, de ville yngle, så nu er der op mod 200 i det svenske storkeprojekt, som man håber kommer ned mod Danmark i starten af august, så de er vel lidt forsinket i år, siger Jette Hallig.

Årsagen til, at hun mener, storkene i Magleby kommer fra Sverige, er desuden, fordi man i Danmark kun har ganske få storke.

- Vi har kun ét sikkert ynglepar på Sjælland, men de bliver holdt i live af små hanekyllinger, som ikke er helt naturligt, siger den lokale amatørornitolog.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App