Storebæltsbroen lukkes kortvarigt - nye autoværn skal testes

Storebæltsbroen får nye mobile autoværn, og de skal testes. Det sker i weekenden, og derfor lukkes broen kortvarigt ad flere omgange.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I den kommende weekend lukkes Storebæltsbroen i korte intervaller i løbet af nattetimerne. Det skyldes, at nye mobile autoværn skal testes.

Det oplyser Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Det er de sidste to mobile overledninger af i alt fire, der nu skal testes. Det sker som et led i monteringen af de værn, som skal sikre en hurtigere afvikling af kø ved uheld på broen.

Storebæltsbroen vil derfor blive spærret i mindre intervaller mellem klokken 01.00 og 04.30 natten til lørdag den 6. februar og igen natten til søndag den 7. februar.

Afspærringerne vil lukke for al trafik i to korte perioder på op til 20 minutter i hver retning og ske lokalt omkring selve arbejdsstedet på broen. Her vil hastigheden være nedsat.

Autoværn skal øge sikkerheden

Med etableringen af de nye mobile autoværn vil man på cirka 30 minutter fremover kunne lede trafikken over i modsatte vejbane, hvis der sker et uheld. På den måde kan trafikken køre dobbeltrettet med nedsat hastighed, mens der ryddes op efter uheldet, oplyser Sund & Bælt.

De mobile autoværn er en del af en omfattende sikkerhedspakke, der gør brug af den nyeste teknologi og viden på området. Formålet er at øge sikkerheden for både trafikanter og de medarbejdere, der løbende vedligeholder broen. 

Sådan kommer autoværnene til at se ud: 

autoværn 1