¨

Storebæltsbroen er åben i begge retninger efter trafikuheld

00:43

Storebæltsbroen var onsdag eftermiddag lukket i begge retninger efter en trafikulykke. Video: René Lind

Storebæltsbroen har været lukket flere timer onsdag eftermiddag på grund af et trafikuheld. En lastbil holdt på tværs af kørebanerne.

Al trafik har onsdag været indstillet på Storebæltsbroen på grund af et færdselsuheld.

Klokken 18.04 oplyser politiet, at der nu er åbent i begge retninger på broen, efter en lastbil er kørt ind i en skiltevogn. 

Vejdirektoratet melder, at der er massiv kø som følge af, at broen har været lukket i flere timer.

Uheldet blev anmeldt klokken 13.22.

- Der er sket et stort trafikuheld midt på broen, og der er tilskadekomne, siger vagtchef Henrik Karlsen til Ritzau.

Fire tilskadekomne

Fire personer er kommet til skade, og de er alle kørt med ambulancer til behandling på sygehuset. 

Chaufføren af lastbilen blev kastet ud af førersædet, idet han ramte skiltevognen, oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Han pådrog sig flere knoglebrud. To mænd ved skiltevognen slap med mindre skader, og en kvinde i en personbil blev kørt til tjek på skadestuen.

Lastbilen er endt på tværs af kørebanen. Derfor blev broen lukket i begge retninger på Østbroen, som er broen mellem Sjællands og Sprogø. Det fik samtidig politiet til at komme med en advarsel til bilisterne:

- Vi opfordrer til, at man IKKE stopper op ved ulykken for at kigge. Det giver kø! Følg trafikken og kør videre som normalt, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Forventer, broen åbner klokken 18.00

Politiet oplyste, at de bilister, der er fanget i den vestgående retning på selve broen, bliver ledt uden om ulykkesstedet. 

En særtransport har været på stedet for at fjerne lastbilen. Og klokken 15.03 oplyste politiet, at vestgående spor er tømt for biler, og vejbanen blev renset.

En bilinspektør har også været til stede på broen for at undersøge ulykken nærmere.

Klokken 16.18 oplyser politiet desuden på Twitter, at de er i gang med at fjerne de involverede køretøjer fra ulykken. Kørebanen skal efterfølgende højtryksspules, hvorefter broen kan genåbnes igen i retningen mod Sjælland.

I første omgang forventede man, at broen ville genåbne klokken 17, men oprydningsarbejdet tog længere tid end forventet.

Opdatering

  • 30. okt 2019 kl. 15:55 Storebæltsbroen er åbnet for trafik i retningen mod Fyn. Der er dog fortsat en del kø, der skal afvikles. Broen er fortsat spærret i retningen mod Sjælland.
  • 30. okt 2019 kl. 18:11 Storebæltsbroen er nu genåbnet i begge retninger.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App