Store hjemrejsedag ramt af trafikkaos – kilometervis af kø midt på Sjælland

Den trafikale hovedpulsåre tværs hen over Sjælland, Vestmotorvejen, var tidligere spærret for alt trafik i vestgående retning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lidt over halv 12 lørdag formiddag var fire biler involveret i et trafikuheld på Vestmotorvejen i retningen mod Storebælt. Det medførte, at motorvejen i omkring en time var spæret for alt trafik med lang kø til følge.

Køen strakte sig ifølge Vejdirektoratet over en strækning på mindst 13 kilometer fra Sorø og frem mod afkørsel Slagelse Ø. Køen varede frem til 13:30-tiden.

quote Vi må nok forvente, at køen ikke opløser sig selv. Det er store hjemrejsedag

Mette Nedergaard, vagthavende, Vejdirektoratet

- Der holder fortsat en bil og spærrer venstre spor, sagde Mette Nedergaard, vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter ved 12:30-tiden til TV2 ØST.

Som følge af redningsarbejdet på stedet var motorvejen helt lukket i en times tid.

- Vores ladvogn har haft svært ved at komme frem gennem køen, men er nu fremme på stedet, siger Mette Nedergaard.

Mange biler på vejene

Både politi og redning er på stedet, hvor arbejdet forventes afsluttet først på eftermiddagen, men selv da bør bilister væbne sig med tålmodighed.

 
 

- Vi må nok forvente, at køen ikke opløser sig selv. Det er store hjemrejsedag, så der er mange biler på vejene.

Ligesom de forudgående lørdage hen over sommeren, så er trafikken ekstra tung mellem klokken 11 og 15 - og i dag er ingen undtagelse.

- Vi opfordrer endnu en gang til at holde afstand. For der er mange biler derude, og når det går galt, berører det rigtig mange.