Stor udvidelse på Slagelse Sygehus sikrer eneværelser

Et nyt byggeri til 400 millioner kroner forventes at stå klar i udgangen af 2017 ved Slagelse Sygehus. Det vil give 180 nye enestuer og behandlingsrum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra udgangen af 2017 kan fødende kvinder, børn og akutte medicinske patienter flytte ind på enestuer i et stort nyt hus ved Slagelse Sygehus. For få år siden fik sygehuset i Slagelse en ny akutafdeling, men nu udvider de yderligere med en ny bygning. Til byggeriet er afsat 400 millioner kroner, og det skal munde ud i en stor, fælles akutmodtagelse. Det glæder sygehusdirektør Vinni Breuning:

- For få år siden fik vi vores nye akutafdeling og med dette byggeri får vi væsentligt bedre rammer for at drive et moderne akutsygehus, fortæller Vinni Breuning i en pressemeddelelse.

Byggeriet af det nye hus vil gå i gang i foråret 2016 og forventes at være indflytningsklar i udgangen af 2017.

Danmarks største offentlig-private-partnerskab

Med den nye tilbygning bliver projektet det største offentligt-private-partnerskab inden for sygehusbyggeri i Danmark. Opførelsen og den efterfølgende drift og vedligeholdelse vil blive varetaget af private partnere, hvor regionen blot lejer sig ind i huset for en længere periode.

Den løsning er ifølge Jens Stenbæk, formand for Regionsrådet, den billigste og mest effektive løsning:

- Vi lægger alle risikoelementer ud til dem, der ejer og bygger huset, så kan vi koncentrere os om det, der sker inde i huset med patienter og personale, siger Jens Stenbæk.

Efter planen vil de private partnere stå for driften af huset i 20 år, derefter køber regionen ejendommen.