¨

Stor politiaktion efter eksplosion - én person er kommet til skade

Politiet er massivt til stede på en vestsjællandsk adresse efter en eksplosion, som ifølge politiet kan skyldes angreb med en håndgranat.

00:35

Eksplosionen er sket på Mullerupvej på Vestsjælland. Vejen ligger mellem Stillinge Strand og Gørlev. Video: René Lind

Eksplosionen er sket på Mullerupvej på Vestsjælland. Vejen ligger mellem Stillinge Strand og Gørlev. Foto: René Lind

Eksplosionen er sket på Mullerupvej på Vestsjælland. Vejen ligger mellem Stillinge Strand og Gørlev. Foto: René Lind

1 af 3

Offer er fængslet

  • 03. okt 2020 kl. 16:50 Den 46-årige mandlige beboer, som var offer for angrebet, er nu selv fængslet for besiddelse af flere ulovlige våben.

Politiet er lørdag morgen massivt til stede ved landsbyen Mullerup mellem Stillinge Strand og Gørlev.

Det sker, efter at man klokken 05:56 modtog en anmeldelse om en eksplosion, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Første melding fra politiet lød, at der var sket en eksplosion, formentlig fra en håndgranat. Men den foreløbige efterforskning tyder på, at det har været mere omfattende.

Der er nogen udefra, der har begået et angreb

Lars Galasz, Midt- og Vestsjællands Politi

- Det tyder på, at der har været to eksplosioner på stedet. Én indenfor og én udenfor, det er det nyeste i sagen. Vi er ved at starte en ret stor efterforskning op, siger vagtchef Lars Galasz, fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ifølge politiet lå en mandlig beboer og sov med sin samlever, da den første eksplosion ramte. Manden er dog kun kommet lettere til skade ved hændelsen og modtager behandling på en skadestue. Der er samtidig sket materielle skader på bygningen.

Ifølge vagtchefen er der intet, der tyder på, at der skulle være tale om en ulykke.

- Det tyder på en aktiv hændelse. Der er nogen udefra, der har begået et angreb, siger Lars Galasz.

Selvom husets to beboere er at betragte som forurettede i sagen, vil de begge blive fremstillet i grundlovsforhør lørdag eftermiddag.

- Det gør vi, fordi vi har gjort nogle våbenfund på adressen. Derfor vil de begge blive fremstillet i grundlovsforhør - manden in absentia, fordi han har skader på benet, der stadig kræver skadestuebehandlinger, siger vicepolitiinspektør Lars Krogsgaar fra Midt- og Vestsjællands Politi, der leder efterforskningen.

Politiets arbejde fokuserer lige nu på at få undersøgt gerningsstedet.  Foto: René Lind

Har øje på rocker- og bandemiljøet 

Midt- og Vestsjællands Politi får støtte af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i arbejdet, og politiet vil være på adressen ved Mullerup i mange timer.

Lige nu er 10-12 betjente på stedet, men inden for kort tid vil de være 25 mand, oplyser vagtchefen klokken 8:00. Han oplyser, at der ikke er fare for de omkringboende. 

Ifølge TV2 ØST's oplysninger er der tale om en adresse, hvor en 29-årig mand i 2018 blev likvideret i en sag med rockerforbindelser. Vagtchefen vil dog ikke udtale sig om, hvorvidt man betragter dagens aktion som værende rocker- eller banderelateret.

- Indtil videre holder vi kortene for os selv, men vi kender godt den forurettede og hans baggrund. Vi efterforsker i flere retninger. Der kan være mange årsager til, at det er sket. Men det er klart, at vi selvfølgelig også har øje på rocker- og bandevinklen, siger Lars Galasz.

Bomberyddere fra Forsvarets EOD-hold er til stede i Mullerup. Foto: René Lind

Ammunitionsryddere fra Forsvaret i gang

Politiets arbejde fokuserer lige nu på at få undersøgt gerningsstedet. 

- Vi skal have sikret gerningsstedet og have undersøgt det helt i bund, altså en ransagning. Der kommer ammunitionsryddere fra Forsvaret frem for at undersøge, hvad der er foregået rent eksplosionsmæssigt.

Ammunitionsrydderne skal blandt andet vurdere skaderne fra eksplosionen og formelt fastslå, om der er tale om en eksplosion fra en håndgranat. Der er indtil videre sket skader på bygningens murværk, og der ses fragmenter, der formentlig stammer fra en håndgranat.

- Derudover skal vi have nogle meget dygtige politihunde frem, som afsøger området, og så skal vi have undersøgt huset for spor, siger vagtchefen.

Borgerne kan være trygge, selvom det naturligvis er en voldsom oplevelse

Lars Galasz, Midt- og Vestsjællands Politi

I er massivt til stede, og der er sket to eksplosioner, men I skriver, at der ingen fare er for de omboende. Hvordan hænger det sammen?

- Der har været en kriminel handling på stedet. Den er overstået nu, og der kommer ingen angreb, når politiet er på stedet. Der er ingen fare længere, så borgerne kan være trygge, selvom det naturligvis er en voldsom oplevelse, når man hører en eksplosion, siger Lars Galasz.

Da hændelsen skete tidligt om morgenen i en lille by har der ikke umiddelbart været øjenvidner. Flere borgere hørte dog eksplosionen og alarmerede politiet. Ifølge vagtchefen har nogen muligvis set en sølvfarvet bil køre fra stedet.

Ved du noget om sagen? Så kontakt politiet på telefon 1-1-4

 

Opdateres...

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App