¨

Stor plan for Slagelse: Ghettoer skal være fortid

Foto: TV ØST

En ny helhedsplan for Slagelse vil forsøge at sørge for at ghettoer og udsatte boligområder i kommunen bliver fortid.

Målet med en ny såkaldt helhedsplan i Slagelse er klart: I år 2025 skal der ikke længere være udsatte boligområder i Slagelse.

Det er især de to områder på statens ghettoliste - Ringparken i Slagelse og Motalavej i Korsør - plus Præstevangen og Parkvej i Skælskør samt Sydbyen i Slagelse, som er omdrejningspunkterne for planen.

Nyt kompentencecenter

Helt konkret vil kommunen sætte ind på områder som uddannelse, beskæftigelse og forebyggelse af kriminalitet for at give boligområderne et socialt løft.

Et egentligt kompetence-center vil efter planen skulle oprettes, der kan koordinere indsatsen med de fire boligområder. En centerchef og fire nye medarbejdere vil blive hyret til det formål.

- Vi skaber kompetencecenteret, som er en afløser for det nuværende fælles sekretariat - Sekstanten. Centeret skal understøtte styring og opfølgning i forhold til helhedsplanen og bidrage til koordinering og vidensdeling på tværs af de fire boligområders boligsociale indsatser, fortæller Helle Jacobsen (V), formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget i kommunen, til Sjællandske.

Ingen udsatte boligområder

De fire boligområder har også i dag en plan, der skal gøre dem mere socialt stærke. Det er, når de udløber i september 2017, at én ny samlet helhedsplan vil skulle tage over frem til 2021.

Indtil videre er prækvalifikationen til planen blevet godkendt i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Næste skridt er, at byrådet skal tage stilling til, om også de vil godkende prækvalifikationen. Hvis der er grønt lys her, så vil kommunen gå i gang med at søge penge til projektet fra Landsbyggefonden.

I alt 40 millioner håber Slagelse Kommune at kunne hente her. Yderligere 16 millioner kroner vil komme fra kommunen selv og fra forskellige boligorganisationer.

Det går planen ud på

De i alt 56 millioner kroner, som kommunen vil bruge, skal gå til: 
  • Tværgående administrationsudgifter 13.679.000
  • Tryghed og trivsel 10.863.000
  • Kriminalpræventiv indsats 8.077.000
  • Uddannelse og beskæftigelse  16.657.000
  • Forebyggelse og forældreansvar 6.568.000
  • Lokal evaluering 156.000

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App