¨

Stor festdag i Slots Bjergby - nu får de nyt samlingspunkt

Et nyt fælleshus i Slots Bjergby ved Slagelse tager form. I dag blev der holdt rejsegilde. Foto: Toke Grøndahl - TV2 ØST

Et nyt fælleshus i Slots Bjergby ved Slagelse tager form. Fredag blev der holdt rejsegilde, hvor byens børn var inviteret.

Børn og voksne i Slots Bjergby ved Slagelse kunne fredag holde rejsegilde for byens kommende fælleshus.

Livshuset, som huset kaldes, skal være lokalområdets fælleshus og et samlingspunkt ikke bare for skolebørn, men for hele byen, fortæller Poul Erik Gudiksen, der skoleleder på byens skole, Hashøjskolen.

- Det er et hus for både børn, elever og voksne i lokalområdet. Vi har en stor drøm om, at man har lyst til at bruge det her, også når vi lukker ned om eftermiddagen. Vi har en drøm om, man kan have et bibliotek, hvor man kan låne bøger, og kan have fælles oplevelser her, siger han til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet

Livshuset er et hus for hele lokalområdet, siger Poul Erik Gudiksen, skoleleder på Hashøjskolen. Foto: Toke Grøndahl - TV2 ØST

Slots Bjergby er en lille by på omkring 1000 indbyggere i Slagelse Kommune. Man håber, det nye hus kan være med til at styrke tilknytningen til byen.

- Det er et stort ønske, at man kan bo her hele sit liv. Man har længe drømt om, man kunne vælge at starte her i vuggestue her og fortsætte til børnehave og skole og derfra også får lyst til at blive boende, siger Poul Erik Gudiksen.

Elever glæder sig

Nogle af dem, som kan se frem til at komme i huset er Jonas Bacher og Silje Kjeldsen, fra 5. klasse på Hashøjskolen.

- Jeg synes, det er sjovt, vi også får noget nyt her til skolen, at den bliver større og der måske også kommer lidt flere mennesker til. Jeg glæder mig til at se, hvordan det kommer til at blive, siger Jonas Bacher.

Artiklen fortsætter under billedet

- Jeg synes det er sjovt, vi også får noget nyt her til skolen, at den bliver større og der måske også kommer lidt flere mennesker til, siger Jonas Bacher, femte klasse, Hashøjskolen. Foto: Toke Grøndahl - TV2 ØST

De var sammen med klassekammeraterne budt til pølser og brød, som er skik ved et ægte rejsegilde.

- Det er rigtig lækkert, jeg har ikke været til rejsegilde før. Jeg glæder mig rigtig meget, nu kommer jeg ikke til at gå så lang tid på det, men jeg glæder mig rigtig meget til, vi lige får det prøvet af, siger Silje Kjeldsen.

Artiklen fortsætter under billedet

- Det er rigtig lækkert, jeg har ikke været til rejsegilde før, siger Silje Kjeldsen, femte klasse, Hashøjskolen. Foto: Toke Grøndahl - TV2 ØST

Livshuset har været længe under vejs, fortæller Charlotte Ørum Henriksen, virksomhedsleder i Slots Bjergby Daginstitution:

- Livshuset er et stort projekt, vi har arbejdet på i 15 år. Det er borgerhus, hvor det er meningen, der skal være daginstitution og skole, vi skal have et bofællesskab mellem vuggestue og børnehave og fritidshjem i de her nye bygninger, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Livshuset er et stort projekt, vi har arbejdet på i 15 år, fortæller Charlotte Ørum Henriksen, virksomhedsleder i Slots Bjergby Daginstitution. Foto: Toke Grøndahl - TV2 ØST

Projektet med Livshuet har inkluderet borgerne i byen, som har deltaget i workshops – først få at få huset til byen – og siden for at finde ud af, hvordan man synes, huset skal bruges.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App