Stjernespækket film om lokal frontkæmper

I en ny film portrætteres Marius Schmidt fra Korsør i historien om det amerikanske bombefly, der styrtede ned nær Thule i 1968.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 13. august begyndte optagelserne til filmen Idealisten, og her bliver der blandt andte mulighed for at se en lokal ildsjæl portrætteret.

Manden er Marius Schmidt, som bor i Korsør og i årevis har været kendt som dyrenes frontkæmper i Dyrenes Beskyttelse. Han er dog også i den grad menneskenes frontkæmper. Marius Schmidt har tidligere været ansat i Thule, og det var ham, der 18 år efter det fatale flystyrt i 1968 gjorde en journalist opmærksom på, at flere af de tidligere Thulearbejdere led af mystiske hudsygdomme.

Siden da har han kæmpet en indædt kamp for at få ertsatning til sine tidligere kolleger.

Søren Malling som Marius

I presseteksten til filmen lyder det at, ”Idealisten” er en spændingsfilm om ét af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie og en fortælling om magt, idealisme og 2 mænds mod til at gå op mod systemet. ”Idealisten” startede optagelser den 13. august og bliver optaget både i København, Århus, Nordsverige og USA.

Det bliver Søren Malling, som blandt andet er kendt fra tv-serien Borgen, som skal spille Marius Schmidt, mens skuespillere som Thomas Bo Larsen, Jens Albinus og Nikolaj Cederholm står for resten af rollerne. 

”Idealisten” er instrueret af Christina Rosendahl og får Danmarkspremiere den 28. august 2014.