Stjålne militærvåben hos bander

Flere stjålne våben fra røveriet mod Antvorskov Kaserne ved Slagelse er fundet hos bandemedlemmer i Storkøbenhavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bandemedlemmer i Storkøbenhavn har besiddet flere af de 203våben, som blev stjålet ved røveriet mod Antvorskov Kaserne ved Slagelse i januar, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fundet nogle af de pågældende våben i bandemiljøerne. Det var desværre noget, vi havde forventet ville ske. Vi har også en rimelig idé om, hvordan disse våben har fundet vej fra gerningsmændene bag røveriet til bandemiljøet, men der er en god grund til, at vi fortsat er meget lukkede i denne sag, siger Kim Kliver, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC.

NEC har efterforsket røveriet sammen med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Kim Kliver vil ikke oplyse, hvor mange våben der er fundet i bandemiljøet. Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen oplyser, at våbnene er konfiskeret i foråret. Politiet leder stadig efter 102 våben fra Antvorskovkuppet.

Ifølge Københavns Politi er der før fundet våben fra forsvaret under efterforskning af bandemiljøerne. Onsdag blev tre mænd tiltalt, som politiet i september 2008 anholdt for at have militærgeværer i en lejlighed på Nørrebro i København. Rigspolitiet har oplyst, at der siden januar 2008 er beslaglagt 112 pistoler og automatvåben af samme type, som bruges af det danske forsvar.