Stjal 150 kilo tungt pengeskab for næsen af ejer

Tidligt tirsdag lykkedes det 2 personer at stikke af med et pengeskab fra en forretning i Skælskør. Irriterende, lyder det fra en af de ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag morgen blev noget voldsom for de ansatte i elinstallationsformaet Aage Langkjær i Skælskør.

Klokken 5.06 opdagede indehaver Erik Langkjær, at 2 personer var i færd med at begå indbrud i forretningen, som han bor oven på i Algade. De havde held til at stjæle et pengeskab, fortæller hans datter Anette Langkjær, der er bogholder i forretningen. 

- De forsøgte først at komme ind gennem en tung dør i porten, men gav op og gik i stedet ind ad butiksdøren og ødelagde også en branddør på vejen. De har vidst lige præcis, hvad de gik efter, og hvor de skulle hen og stjal vel pengeskabet på 5 minutter, fortæller hun.

"Hvad helvede laver I?"

Hendes far, som har overtaget firmaet fra sin far, nåede lige at se tyvene køre væk i en mørk stationcar, hvor bagklappen stod åben, så pengeskabet kunne være der.

- Han fik råbt 'hvad helvede laver I', og så nåede han at tage nummerpladen, men vi ved jo ikke, om pladerne er stjålet, siger Anette Langkjær, der ærgrer sig over tyveriet.

- Det er da irriterende, at vi ikke kan have vores ting for os selv. Et er at de stjæler et pengeskab, noget andet er alt det, de ødelægger, siger hun.

Nummerpladerne var stjålet

Anette Langkjær fortæller, at pengeskabet er gråt, vejer cirka 150 kilo og er af mærket Jøli. Det er omkring 80x80 centimeter stort.  

Hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi fortæller vagtchefen, at der er nogle spor at gå efter, men at han ikke vil løfte sløret for så mange af dem på nuværende tidspunkt.

- Jeg kan sige, at de var 2 personer om det, og at de bar mørkt tøj og kørte i en mørk stationcar med stjålne nummerplader, lyder det.

Nummerpladerne havde cifrene FB35316, og de er stjålet den 27. februar i Vig.