Stenkast bekymrer brandmænd

2 gange inden for få dage er brandmænd blevet mødt med stenkast, når de er rykket ud til brand. Mandag gik det ud over Flemming Hansen ved en brand i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag aften omkring klokken 20 blev brandvæsnet i Korsør sendt ud til en påsat brand i en lagerbygning på Motalavej. Men da brandmændene kom frem, begyndte unge at kaste sten mod dem. En af dem, der var på stedet, var Flemming Hansen.

- Det er helt utilstedeligt, at vi ikke kan få lov til at komme ud og hjælpe de borgere, som nu er i nød. Vi er deltidsansatte brandfolk og kommer i vores fritid, så vi synes ikke, at det er rimeligt, at vi skal rammes af sten, når vi rykker ud, siger Flemming Hansen, der er brandstationselder i Korsør.

Det er langt fra første gang, at der bliver kastet sten efter brandmænd i aktion. Lørdag aften blev brandvæsnet fra Slagelse sendt ud til en påsat brand i Nordbyen. Her blev brandmændene også mødt af unge, der kastede med sten. Flemming Hansen mener, at det er bekymrende.

- Vi kan ikke se, hvorfor der skal smides sten efter os. Vi kommer for at hjælpe de borgere, der er i nød. Derfor virker det helt grotesk, at vi skal behandles på den her måde, siger Flemming Hansen.

Politiet patruljerer nu ekstra i områderne. Flemming Hansen håber, at det kan være med til at give ham og hans kollegaer mere arbejdsro.

- Jeg håber, at der bliver ro i de her områder, og at vi kan få lov til at køre frem sikkert og hjælpe de borgere, der har behov for det.