Statsminister til pårørende: Respekt til soldaters indsats

Fregatten Peter Willemoes blev torsdag sendt i kamp. Her var statsminister Lars Løkke Rasmussen med til at vise sin respekt for de udsendte soldater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag eftermiddag blev den danske fregat HDMS Peter Willemoes sendt afsted fra Korsør Havn mod Middelhavet, og ved afskeden deltog statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Han lægger stor vægt på at vise sin respekt for soldaterne, der drager i krig for danskernes frihed.

quote Det har været vigtigt for mig at vise de pårørende, at de skal være stolte af deres sønner og døtre, mænd og børn

Lars Løkke Rasmussen (V), statsminister

- Det har været en god oplevelse, fordi det handler om at vise dem respekt for de mennesker i vores forsvar – hvad enten det er Flyvevåbnet, Hæren eller Søværnet, som løber den personlige risiko at gå ud på en mission som denne her i Forsvaret for din og min frihed. Stor respekt for det, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Det har været vigtigt for mig at vise de pårørende, at de skal være stolte af deres sønner og døtre, mænd og børn.

Besætningen på fregatten Peter Willemoes skal mødes med en amerikansk hangarskibsgruppe. De skal i samarbejde bekæmpe terroristorganisationen Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Statsminister har selv en søn i krig

Klokken 14.20 stævnede skibet ud, og ud over statsministeren deltog pårørende og ledelsen i Søværnet i afskeden.

Lars Løkke Rasmussen har selv en søn, som er udsendt i Irak. Efter planen kommer sønnen hjem på mandag, men statsministeren kan sagtens sætte sig ind i det afsavn, som de pårørende til soldaterne nu oplever. 

quote ommer de sikkert hjem? Får man en hel dreng hjem. Det er jo sådan en bekymring man har

Lars Løkke Rasmussen

- Selvom man som pårørende ved, at vi har et dygtigt forsvar, flyvevåben og søværn med professionelle soldater, så er man selvfølgelig bekymret, når man går herhjemme. Har de det okay derude? Kommer de sikkert hjem? Får man en hel dreng hjem. Det er jo sådan en bekymring man har, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Men som jeg også sagde til de pårørende, at det afsavn er nemmere at leve med, når det er i den gode sags selskab, og det er det her. Det er en vigtig kamp, som de her drenge og piger kæmper.

Soldaterne bliver sendt i kamp med fregatten, mens politikerne behandler den egentlige beslutning i Folketinget.