SSP i Slagelse: At rive bygninger ned er ikke nok

Man skal gøre mere end blot at rive ned og flytte familier for at få nedbrudt parallelsamfund. Sådan lyder reaktionen fra SSP i Slagelse Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man vil parallelsamfundene i ghettoerne til livs, så må man rive bygninger ned, genhuse familier i andre boligområder og styre hvem, der flytter ind hvor.

Det gav statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtryk for i sin årlige nytårstale mandag aften.

ebbe_ahlgren_boligkorsor.jpg
Læs også
Boligforening i Korsør hilser ghettoindsats velkommen
ebbe_ahlgren_boligkorsor.jpg
Læs også
Boligforening i Korsør hilser ghettoindsats velkommen

Den udmelding er de SSP-medarbejdere, der har med unge mennesker i boligområdet Motalavej i Korsør at gøre med til dagligt, dog ikke helt enige i.

Nødvendigt med flere indsatsområder

 SSP-konsulent i Slagelse Kommune, René Jespersen, peger nemlig på nogle flere indsatsområder for bedre integration end blot at flytte folk og rive bygninger ned.

- Min holdning er helt klart, at det ikke kan stå alene. Man skal være klar til at smede mens jernet er varmt, hvis man vælger sådan nogle beslutninger, for der skal være et alternativ. Man skal bakke op om det i klubberne, og i alle andre tilbud skal man være klar til at tage imod de unge, siger René Jespersen.

På Motalavej er mange af beboerne enten arbejdsløse, ikke-vestlige indvandrere eller har et lavt uddannelsesniveau.

John Dyrby Paulsen
Læs også
Dyrby om Løkkes plan: Børn lærer jo ikke dansk ved, at man river deres boliger ned
John Dyrby Paulsen
Læs også
Dyrby om Løkkes plan: Børn lærer jo ikke dansk ved, at man river deres boliger ned

Derfor er området Motalavej blandt de 22 områder, der er udråbt som ghettoområde på den årlige Ghettoliste 2017. Her I regionen er også Lindholm i Nykøbing Falster, Agervang i Holbæk, Ringparken i Slagelse Kommune på Ghettolisten.

Listen udgiver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, som fastsætter landets ghettoområder fra 1. december 2017.

Frygt for parallelsamfund

I nytårstalen fortalte Lars Løkke Rasmussen om sin frygt for, at mange mennesker med de samme problemer isolerer sig og skaber parallelsamfund, hvor man ikke bakker op om danske værdier.

Og hvad angår parallelsamfundene på Motalavej, så kender SSP i Slagelse Kommune godt til problematikken. Men her ser de en klar forbedring.

- Den hardcore gruppe, der laver ballade er blevet meget mindre. Men de får stadig lov til at fylde rigtig meget, når de laver ballade, kan man sige, siger René Jespersen, SSP-konsulent i Slagelse Kommune og fortsætter:

- Overordnet viser billedet også, at flere af de unge mennesker kommer ud i helt normale tilbud i sports- og fritidsklubber ude blandt etnisk danske. Så det er også noget, der lige så stille er ved at blive brudt.

Unge er engageret lokalt

Ifølge René Jespersen kan de dog mærke, at man er kommet rigtig godt på vej med at få engageret de unge i området i lokale fritidsaktiviteter.

Målet for SSP i Slagelse Kommune er nemlig at forebygge, at børn og unge begår kriminalitet.

- Vi havde et projekt for noget tid siden, hvor vi skulle have fat i unge drenge og piger fra 10 til 13 år, der foregik hver anden tirsdag. Men vi kunne ikke få nogen på Motalavej med, fordi alle drenge og piger gik til fodbold eller volleyball, siger René Jespersen og fortsætter:

- Det er noget, vi ser i stigende grad, at de unge faktisk ikke har tid til at rende på gaden og lave ballade.


Nyhedsoverblik