Sportsdykkerformand: Lokalt beredskab vil ikke nytte noget

Byrådsmedlem vil have et kommunalt beredskab efter mandagens drukneulykke ved Korsør. Men det vil ikke hjælpe, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Beredskabet i Slagelse Kommune er i orden.

Sådan lyder det fra både borgmester og formand for den lokale sportsdykkerklub i Korsør dagen efter drukneulykken ved det gamle færgeleje ved Halskov, hvor en 47-årig dykker mistede livet. Formanden for den lokale sportsdykkerklub arbejder til daglig som indsatsleder i Slagelse Brand og Redning.

Redningsdykkere kom fra Odense

Ved ulykken var redningsdykkere en time om at nå frem fra Odense til stedet – og fik byrådsmedlem Anders Nielsen (S) til at efterlyse et kommunalt dykkerberedskab i går. Samme melding lyder i dag:

- Tanken er kun blevet forstærket siden i går faktisk. På hele Sjællands vestkyst findes overhovedet ikke et eneste dykkerberedskab, det nærmeste er i Odense, i Lellinge ved Køge eller i Roskilde. Det er ikke godt nok, siger Anders Nielsen.

Sportsdykkerforening: Lokalt beredskab vil være uden effekt

Ifølge tal fra Rådet for Større Badesikkerhed omkom fire fritidsdykkere på landsplan i 2014 og tre i 2015.

Hos den lokale sportsdykkerforening i Korsør tror de dog ikke på, at et lokalt dykkerberedskab vil nytte noget ved de akutte situationer.

- En dykker, der kommer i nød på den her måde og inden der bliver slået alarm og beredskabet er fremme, så går der hurtigt tyve minutter, inden der er nogen, der er fremme og så skal dykkeren findes og så lang tid kan man altså ikke være druknet, uden der er konsekvenser, siger René Kofoed, formand for Korsør Frømandsklub.

Ifølge borgmesteren er beredskabet i Slagelse Kommune sikkert. Men han vil alligevel se på sagen sammen med det kommunale beredskab.

- Vi skal have en snak om, hvad vi kan gøre og om vi have et særligt beredskab, siger Stén Knuth (V).

Beredskab vil blive drøftet på byrådsmøde

Slagelse Kommune råder over godt 100 kilometer kystlinje - og Anders Nielsen så gerne et kommunalt dykkerberedskab på benene hurtigst muligt.

- Det var skrækkeligt dét, der foregik i går. Der gik en 10-12 mand rundt en hel time dybt frustrerede rundt og vidste, at få meter ude i vandet på en 7-8 meter lå en person, man skulle have op. Det er uanstændigt, der skal gå så lang tid, siger han.

Byrådsmedlemmet vil nu rejse sagen om dykkerberedskabet på et byrådsmøde sidst i april.


Nyhedsoverblik