¨

Sporet er koldt efter stort våbenkup

Foto: TV ØST

Nu begynder ankesagen mod de tre dømte fra røveriet mod Antvorskov Kaserne. Men halvdelen af våbnene er væk.

Halvdelen af de våben, der forsvandt ved et koldblodigt røveri mod gardehusarkasernen i Slagelse, er stadig som sunket i jorden.

- De må ligge samlet et sted. Ellers var vi stødt på dem, siger efterforskningsleder Bent Ludvigsen fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Fredag indleder Østre Landsret ankesagen mod tre af de oprindeligt fire tiltalte. En tidligere sergent fra kasernen fik i byretten ni års fængsel for at have leveret den nødvendige insiderviden.

De to andre, der blev dømt for at have medvirket til røveriet, fik hhv. otte og ni års fængsel. Den eneste, der ikke er med i ankesagen, er den maler, der fik fire års fængsel for at have ladet røverne opbevare de mange våben i hans hjem i Smørum.

Det var en nat i januar 2009, at fire maskerede og bevæbnede mænd overmandede vagten på Antvorskov Kaserne. Det lykkedes mændene at stikke af med en stor mængde våben og våbendele og kun halvdelen er indtil videre fundet.

- Siden byretssagen er vi ikke stødt på nogle af de manglende våben, selv om der ellers bliver beslaglagt en hel del våben i blandt andet rockerkredse, siger Bent Ludvigsen.

Derfor tror han, at den manglende halvdel er gemt et sted, som kun de dømte kender til. De er altså ikke kommet i cirkulation i de kriminelle miljøer endnu.

Retssagen i byretten viste, at hele motivet var at sælge våbnene for at tjene på det. En joker i sagen er dog, at der stadig er en mand på fri fod, som aldrig er blevet identificeret.

Bent Ludvigsen fortæller, at strømmen af tips om, hvor de manglende våben kan befinde sig, efterhånden er tørret ud.

- Men der er jo stadig en dusør, hvis man ved noget, minder han om.

Efter røveriet udsatte forsvaret en dusør på 100.000 kroner for at få de mange våben tilbage.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App