¨

Spisegræskar, pyntegræskar, hokkaido - nu er kæmpe høst i gang

Oktober er græskarmåned og lige nu høstes flere hundrede tusind græskar på Thorsbjerggard ved Skælskør.

I store trækasser bliver de fragtet i hundredevis fra markerne og ind til vaskehallen, hvor de skylles og lægges i varekasser til supermarkeder over hele landet.

Græskarhøsten hos Danmarks største producent er i gang, og lige nu er det den aller travleste højsæson for den slags. 

I 10 år har Thorsbjerggaard dyrket græskar i tusindvis og hvert eneste år bliver det til 900.000 - i 18 forskellige sorter.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Tivoli i København aftager en stor del af græskarrene, helt præcist 20.000 stykker til deres Halloween-udstilling, som kører hver oktober. 

Der leveres også græskar til Knuthenborg Safaripark og Egeskov Gods.

Halloween-hungrende familier
De orange fætre i alle størrelser bliver traditionelt brugt til den amerikanske højtid Halloween, som de danske familier for alvor har taget til sig de senere år.

Derfor er der gang i de 60 hektar jord på Thorsbjerggaard, hvor græskarrene bliver plantet allerede i det tidlige forår, og vokser sig store især over sommeren.

30 medarbejdere på Thorsbjerggaard er lige nu i gang med landets største græskarhøst. I høsten gemmer sig både spisegræskar, dem udelukkende til pynt og så er der også de store kæmper på næsten 100 kilo.

Halloween fejres officielt den 31. oktober og er en festdag for blandt andet spøgelser, hekse, riddere, skeletter og alverdens andre fantasifostre.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App