Spillerne betaler for den dårlige økonomi

Håndboldklubben Slagelse FH havde ifølge TV2 Sporten indgivet konkursbegæring, men ifølge formand Iver Grunnet skal klubben først have et møde med spillerne tirsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bestyrelsen for Slagelse FH.  kunne allerede i 2008 se at klubbens økonomi var i så alvorlige problemer, at noget alvorligt skulle ske. Derfor bad ledelsen spillerne om at gå 25 procent ned i løn. Og det accepterede håndboldkvinderne, der siden 1. januar 2009 altså har fået mindre lønchecks.

Den konkursbegæring, som klubbens bestyrelse mandag offentliggjorde til TV2 - men siden trak i land - bunder i at klubben lige har opgjort sit underskud til omkring en million kroner, som ikke kan findes.

- Nogle af vores sponsorer har eftergivet os gæld. Det gælder blandt andet Slagelse Flyt, der har eftergivet omkring 20 - 30.000 og Umbro. Den største kreditor pt. er spillerne, siger daglig leder i Slagelse FH, Bjarne Stenbæk  til TV2 ØST.

Eet af de spørgsmål bestyrelsen sandsynligvis gerne vil have klarlagt på et aftalt møde med spillerne klokken 19 tirsdag aften – er om spillerne vil gå yderligere ned i løn. Foreløbigt har spillerne aftalt ikke at udtale sig, før de har talt med bestyrelsen. Målmand Marie Møller siger til TV2 ØST:

- Vi har aftalt at spille så længe vi kan. Så vi skal spille i morgen mod Ikast og forhåbentlig også i weekenden, hvor vi skal til Europa Cup kamp i Spanien.

Håndboldformand: Ulykkeligt
- Jeg synes Slagelse har kæmpet bravt siden sommerferien. Det har været svært at følge op på de syv flotte år med Anja. Nu ved vi jo ikke, hvad der kommer til at ske, men hvis det ender i konkurs er det ulykkeligt for håndbolden, siger Per Rasmussen, formand for Dansk Håndboldforbund.

Han afviser at håndboldforbundet kan hjælpe den nødstedte klub.

En konkurs kan få langt rækkende konsekvenser. I 2001 gik Virum Sorgenfri Håndbold konkurs og her kører sagerne stadig i retten vedrørende de frivilliges ledere lønninger.