¨

Spareplaner i Slagelse: Frygter svækket brandvæsen

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Det lokale brandvæsen bliver ukampdygtigt, hvis kommunens spareplaner bliver gennemført, lyder alarmen fra en tillidsmand.

Det kan blive særdeles svært for Slagelse Brand og Redning at slukke brande i fremtiden, hvis besparelser på det kommunale beredskab på op mod 1,6 millioner kroner, bliver en realitet i Slagelse Kommune.

Det skriver Sjællandske.

Kommunens beredskabskommission i Slagelse skal på et møde tirsdag drøfte, hvordan de manglende resurser i budgettet kan findes. Ifølge tillidsmand i Slagelse Brand og Redning, Lars Juul Petersen, er det stor sandsynlighed for, at de lokale brandfolk vil noget amputeret i deres arbejde, hvis de bliver skåret så kraftigt i budgettet.

- Der bliver færre brandmænd på arbejde, og det svækker beredskabet. Samtidig bliver det næppe lettere at finde deltidsbrandmænd som i forvejen er svære at rekruttere, siger tillidsmand Lars Juul Petersen til avisen.

Tillidsmanden sidder selv med i kommunens beredskabskommission, som senere i dag vil diskutere tre modeller for, hvordan beredskabet skal se ud og hvordan hullet i budgettet kan blive lappet.

Skal besparelsen findes inden for brandvæsenets nuværende rammer, kommer det til at gå ud over serviceniveauet, lyder det.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App