¨

Sommervejret har konsekvenser for jordbæravlere – de risikerer store økonomiske tab

02:23

Det gode sommervejr fortsætter og fortsætter. Mens mange jubler over den skyfri himmel og de høje temperaturer, så er der andre, der bekymrer sig. Den lange periode uden regn og med masser af sol giver nemlig udfordringer for jordbær-avlerne her i regionen

Det varme sommervejr er ikke kun godt. For jordbæravlerne oplever solskoldede bær, som kunderne ikke vil købe.

Den steghede sommer er hård ved jordbæravlerne.

De forudser, at der bliver langt færre gode bær at plukke. For den vedholdende sol stresser planterne, og jordbærret bliver nærmest solskoldet. Det bliver knaldrødt - nærmest overmodent - foroven, mens det stadig er grønt forneden. Og det vil kunderne ikke have.

Og det kan blive et stort problem, i hvert fald hvis man har 20 hektar med de røde bær, som storproducenten Hylletoftegård i Eggerslevmagle ved Skælskør har.

- Hvis vejret fortsætter med at blive varmt og ikke noget regn, så risikerer vi måske 30 procent udbyttetab. Men det er svært at vide noget om på forhånd, før sæsonen er ovre, siger Christian Olesen, der er jordbrugsteknolog ved Hylletoftegård.

- Det betyder, at vi har færre bær at sælge, men omvendt så glæder vi os over, at danskerne er glade for jordbær, når solen skinner.

Se mere i indslaget øverst i artiklen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App