¨

Sommer som viking

Foto: TV ØST

Kunne du tænke dig en ferie uden computer og TV? Så kan du nu rejse 1000 år tilbage i tiden. På Vikingeborgen Trelleborg kan du prøve at leve som en viking.

Mens de fleste af os drømmer om en sandstrand i syden, så har 600 mennesker fundet en lidt anden måde at holde sommerferie på. I 10 dage bor de nemlig på Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse. I år er det 20. gang at museet inviterer gæster til at opleve, hvordan vikingerne levede for 1000 år siden.

- Man kan sige det på den måde, at jeg kommer længere væk end dem, der tager til Thailand. Jeg kommer 1000 år tilbage i tiden, siger Jens Nyborg fra Næstved, der bruger sin sommerferie sammen med sin familie på Vikingeborgen Trelleborg.

For de nysgerrige, der stadig lever i nutiden, hvor man holder sommerferie, kan man for en dag prøve at være viking. Indtil søndag den 31. juli kan man besøge vikingeborgen og se, hvordan vikingerne lavede tøj og mad og lære at slås som en viking.

- Det er rigtig sjovt, og man prøver en masse forskellige ting. Man prøver noget, man ikke har prøvet før, siger Benjamin Madsen fra Vemmelev, som besøgte vikingeborgen.

02:05 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App