¨

Soldaterhjem får handicapfaciliteter

Foto: TV ØST

KFUM´s Soldaterhjem i Slagelse er i gang med at bygge deres nye handicapfaciliteter. Men det har været en lang sej kamp.

De er glade hos KFUM´s Soldaterhjem i Slagelse. Håndværkere er nemlig i gang med at bygge deres nye toiletfaciliteter. Og især et handicaptoilet har der manglet.

- Helt dybfølt så synes jeg, at det er en drøm, der er gået i opfyldelse, siger Frank Overby, der er leder af KFUM´s Soldaterhjem i Slagelse.

Frank Overby blev gjort opmærksom på, at soldaterhjemmet manglede handicapfaciliteter for to år siden. Der kom der tre soldater i kørestol til soldaterhjemmet.

- De kunne ikke rigtig benytte vores faciliteter. De kunne ikke komme ind ad døren. Det havde jeg det rigtig skidt med, siger Frank Overby.

Derfor gik han i gang med at indsamle penge, så der kunne blive bygget handicapfaciliteter.

I august sidste år afholdte soldaterhjemmet et cykelløb for tidligere krigsskadet soldater. Det var i forbindelse med, at cykelløbet Post Danmark Rundt skulle køre i Slagelse. Til løbet blev der indsamlet 150.000 kroner. Omkring 150.000 kroner yderligere er kommet ind via fonde og andre tilskud.

 

Problemer med vandskader

Der er opstået problemer undervejs.

- Vi havde først to vandskader. Et for et år siden og et her lige inden jul. Så vi besluttede os for at starte helt forfra, banke gulvet op, lægge nye rør og det hele, siger Frank Overby.

Derfor vil de bygge et helt nyt handicaptoilet, nye herre- og dametoiletter, samt et nyt vaskerum. Håndværkere er i fuld gang med byggeriet, men frivillige har også hjulpet til.

- Det har været en lang proces. Vi startede med at hamre hele gulvet op. Det viste sig så, at det var et bærende gul, så det var armeret beton. Så det var hård kost. 15 containerfulde måtte vi køre afsted med, siger Frank Overby.

De nye faciliteter for handicappede har stor betydning for soldaterhjemmet.

-  Det er jo et must, at vi kan tilbyde handicapfaciliteter. Så det glæder os meget. Vi regner med at kunne være færdige her til påske, siger Frank Overby.

01:40 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App